Οικονομία

Παρεμπόριο: Πρόστιμα 33.500 ευρώ σε 10 ημέρες

Πρόστιμα ύψους 21.000 ευρώ μόνο σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας

 

Αποφασισμένο εμφανίζεται σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή να αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο στο σύνολο της επικράτειας.

 

Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου θα γίνει με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου.

 

Συγκεκριμένα:

 

1) Κατά το χρονικό διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2020 έως 12 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 254 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις.

 

2) Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.

 

3) Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (2.362 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

 

4) Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 33.500 ευρώ.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων ότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στις 03/01/2020 σε κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, με τη συνδρομή των δημοτικών αρχών, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.982 τεμάχια ειδών παρεμπορίου (παιχνίδια, γραφική ύλη, μπρελόκ), ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 21.000 ευρώ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή