Εξετάζεται η δημιουργία επενδυτικού ταμείου για νησιωτική επιχειρηματικότητα

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Υπουργείου Ναυτιλίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

 

Τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των συναφών τομέων της θαλάσσιας οικονομίας συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με τη διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης συζήτησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (πρώην ΕΤΕΑΝ), κ. Αντώνη Γεωργακάκη, και τον Αντιπρόεδρο, κ. Παντελή Τζωρτζάκη, σχετικά με την ανάπτυξη κοινών δράσεων.

 

Η στρατηγική του υπουργείου Ναυτιλίας

 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ανέπτυξε το πλαίσιο της Στρατηγικής του Υπουργείου για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, τη Γαλάζια Οικονομία και τη Νησιωτικότητα και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παραγωγικού συστήματος των νησιωτικών περιφερειών της χώρας και η διαβούλευση με τα νησιωτικά Επιμελητήρια και τους λοιπούς παραγωγικούς φορείς.

 

Ανάγκη ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη νησιωτική Επιχειρηματικότητα

 

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου - που συμμετείχε στη σύσκεψη - επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός στοχευμένου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη νησιωτική Επιχειρηματικότητα, που θα απαντάει στις ανάγκες του νησιώτη επιχειρηματία και θα παρέχει το είδος της στήριξης που είναι πραγματικά χρήσιμη για τη λειτουργία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στα νησιά.

 

Διαμόρφωση ενός ειδικού επενδυτικού/ χρηματοδοτικού ταμείου

 

Τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συμφώνησαν να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός ειδικού επενδυτικού/ χρηματοδοτικού ταμείου εστιασμένου στην επιχειρηματικότητα που συνδέεται με το νησιωτικό χώρο, αλλά και τη Θαλάσσια Οικονομία ευρύτερα, που θα παρέχει πλέγμα εργαλείων, όπως ενδεικτικά αναφέρθηκαν η εγγυοδοσία, τα κεφάλαια κίνησης, η χρηματοδότηση απασχόλησης, η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών κ.α.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.