Ειδήσεις - Ελλάδα

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η Ράϊκου

Αναμένονται αποκαλύψεις

 

Μια από τις πιο σημαντικές καταθέσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, αυτή της Ελένης Ράικου, ξεκινά σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της βουλής.

 

Η κατάθεση της πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει δυο με τρεις ημέρες. Η κ. Ράικου ήταν αυτή που πρώτη μίλησε μέσω κύκλων της για τον περίφημο «Ρασπούτιν» το 2018 και η πρώτη που ταύτισε τον Ρασπούτιν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 

Τον Οκτώβριο του 2018 σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento εναντίον της, είχε κάνει λόγο για «άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή, της υποδεικνύει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

 

Στη συνέχεια το 2019 η κ. Ράικου κατάθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, που ερευνά την υπόθεση και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καθώς στην δεύτερη συμπληρωματική της κατάθεσή της ανέφερε ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή