Διαψεύδει τα περί διαχωρισμού Renault-Nissan

Σε διάψευση προχώρησαν Renault και Nissan στα σενάρια περί «διαζυγίου» με τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να διαμηνύουν ότι η συμμαχία τους δεν διατρέχει τον κίνδυνο διάλυσης. Το δημοσίευμα περί πιθανής διάλυσης της συμμαχίας μεταξύ του γαλλικού ομίλου αυτοκινήτων και της ιαπωνικής Nissan είχε οδηγήσει τις μετοχές σε χαμηλά πολλών ετών.

 

Η συμμαχία, στην οποία συμμετέχει και η Mitsubishi Motors, είναι «στέρεα και ισχυρή», ανέφερε στη βελγική εφημερίδα «L'Echo» ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Φιλίπ Σενάρ.

 

Αλλά και η Nissan έσπευσε να απαντήσει στα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων, σημειώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκέψη διάλυσης της συμμαχίας».. «Η συμμαχία είναι η πηγή ανταγωνιστικότητας της Nissan», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων.

 

Οι μετοχές της Renault υποχώρησαν χθες σε ναδίρ εξαετίας, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η 20ετής συμμαχία με τη Nissan οδεύει προς διάλυση χωρίς τον Κάρλος Γκοσν να τηρεί τις ισορροπίες.

 

Οι «FT» σε δημοσίευμά τους έγραφαν ότι στελέχη της Nissan προετοιμάζουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για διάσπαση με τη Renault, φήμες που ενίσχυσαν τις πιέσεις στις μετοχές του γαλλικού ομίλου. Η μετοχή της Nissan υποχώρησε σήμερα σε ναδίρ 8,5 ετών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.