Προχωρά η επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου

"Πράσινο φως" δόθηκε από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Νάξου, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την υλοποίηση του έργου αυτού .

 

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κήρυξη των απαλλοτριώσεων ακινήτων για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη της λειτουργίας του αερολιμένα. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε χρόνιο εμπόδιο στην εξέλιξη του αναπτυξιακού έργου.

 

Το συνολικό εμβαδόν των απαλλοτριωθέντων ακινήτων θα ανέλθει στα 84.464,70 τ.μ., ενώ η προκαλούμενη δαπάνη, ποσού 400.000 ευρώ, θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει και τα 5 εκ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σειρά παρεμβάσεων και έργων στα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είναι υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ, και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, το μήκος του διαδρόμου της Νάξου φτάνει μόλις τα 900 μέτρα και πρέπει να αυξηθεί στα 1.200 μέτρα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών.

 

Η ΥΠΑ πέραν της επέκτασης του μήκους του διαδρόμου στα 1.200 μ σχεδιάζει και την κατασκευή ζώνη ασφαλείας διαδρόμου (Runway End Safety Area, RESA) και στις δύο πλευρές του. Επίσης αναμένεται να κατασκευάσει δύο νέους τροχοδρόμους και να επεκτείνει το πεδίο ελιγμών κατά 8.000 τ.μ. και το κτίριο του σταθμού κατά επιπλέον 2.100 τ.μ. Σε δεύτερη φάση περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.