ΕΟΤ: Αυξημένο το τουριστικό ενδιαφέρον των Νορβηγών

Σταθερό με αυξητικές τάσεις παρουσιάζεται και το 2020 το ενδιαφέρον των Νορβηγών για διακοπές στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη προτίμηση προς τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας και την δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική 'Εκθεση Reiselvsmessen στο Όσλο της Νορβηγίας, στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με περίπτερο 15 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτη και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

 

Παρ' ότι η Νορβηγία θεωρείται σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας, το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις του προϊσταμένου της υπηρεσίας EOT Σκανδιναβίας Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

 

Ο κ. Μούρμας και τα στελέχη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων, όπως το HELLAS SPESIALISTEN και τον Τ.Ο. JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες (Yoga, Hiking κ.α.), που εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προορισμούς με Ιαματικές Πηγές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την Yoga & Hiking.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης από νέα Πρακτορεία τα οποία επιδιώκουν να ανοίξουν τον προορισμό Ελλάδα για εναλλακτικές διακοπές όπως η Ιππασία κ.α.

 

Επίσης, συναντήσεις έγιναν με εκπροσώπους μεγάλων Τουριστικών Περιοδικών της Νορβηγίας όπως το REIS και REISELYST ενώ έγιναν και επαφές με Τηλεοπτικά δίκτυα για προβολή των Ελληνικών προορισμών αλλά και της γαστρονομίας.

 

Σημειώνεται ότι στην έκθεση Reiselvsmessen συμμετείχαν 133 εκθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.