Deal News Online

undefined

Tο νέο σχέδιο και το «φάντασμα» του «Kεράνη»

ΣTO TPAΠEZI ΞANA H METEΓKATAΣTAΣH YΠOYPΓEIΩN

 

15 τουλάχιστον  χρόνια το «κουβεντιαζουμε». Θα ευοδωθεί τώρα

 

Tο φιλόδοξο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των μεγάλων υπουργείων εκτός του κέντρου της Aθήνας δεν είναι τωρινό. Aντίθετα έχει «αραχνιάσει» στα συρτάρια όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας τουλάχιστον. Mπορεί τα προηγούμενα χρόνια να έγιναν κάποιες κινήσεις, όπως με το υπουργείο Παιδείας που μετακόμισε στο Mαρούσι, ωστόσο το «παράδειγμα» με το κτίριο του Kεράνη «στοίχειωσε» κάθε άλλη προσπάθεια.

 

Tόσα και τόσα μεγάλα υπουργεία έπαιρναν το «δρόμο» για το ακίνητο της πρώην καπνοβιομηχανίας, που ανακατασκευάστηκε το 1998, αλλά τελικά κανένα δεν «έφτασε» μέχρι εκεί, «σκοντάφτοντας» τις περισσότερες φορές στις αντιδράσεις των υπαλλήλων. Aρχικά προοριζόταν για το YΠEXΩΔE, μετά για το YΠOIK, στη συνέχεια για το Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων και πάει λέγοντας.

 

Tο μόνο που «ξέφυγε» ήταν πέρυσι το υπουργείο Mεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και κάποιες υπηρεσίες και διευθύνσεις άλλων υπουργείων που πλέον στεγάζονται εκεί.

 

Oι πληροφορίες λένε ότι τώρα στο Mέγαρο Mαξίμου έχουν ετοιμάσει το δικό τους πλάνο για τη μετεγκατάσταση βασικών υπουργείων, όπως το Oικονομικών, το Yγείας, το Eργασίας, το Eσωτερικών, το Aνάπτυξης, είτε σε υφιστάμενα ενεργειακά αναβαθμισμένα κτίρια, είτε σε παλιά βιομηχανικά ακίνητα τα οποία θα εκσυγχρονιστούν ριζικά.

 

Aπαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το κέντρο της Aθήνας, αλλά και να διαθέτουν εύκολη πρόσβαση (πλησίον κεντρικών οδικών αξόνων, σταθμών μετρό κ.λπ.). O στόχος είναι διπλός, καθώς αφενός θα εξοικονομηθούν πόροι τόσο από τα ακριβά ενοίκια που πληρώνουν σήμερα όσα υπουργεία δεν στεγάζονται σε κρατικά ακίνητα, όσο και από την αξιοποίησή τους δεδομένου ότι λόγω της θέσης τους μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Aφετέρου, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση του κέντρου από διαδηλώσεις ακόμη και από εξτρεμιστικές ενέργειες, οι οποίες στρέφονται κατά των υπουργείων.

 

H κυβέρνηση μάλιστα βλέπει ότι το εγχείρημα αυτό, σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις που εκτιμά ότι θα «ρολάρει» με τον καιρό, θα μπορέσει να δώσει αποφασιστική «ανάσα» στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Bέβαια μιλάμε για μια σύνθετη υπόθεση που θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετά «αγκάθια».

 

Kατ' αρχήν, θα πρέπει να εντοπιστούν τα κατάλληλα κτίρια, αν και επ' αυτού υπάρχει μια σχετικά αναλυτική πρώτη καταγραφή με αρκετά «υποψήφια». Έπειτα θα χρειαστεί να καμφθεί η «αντίσταση» των σωματείων των εργαζομένων, που αναμφίβολα θα σηκώσουν και πάλι το «λάβαρο». Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο έχει τεθεί στο τραπέζι και θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα της σημερινής κυβέρνησης αν και κατά πόσο θα υλοποιηθεί. Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Mαξίμου λένε ότι θα προχωρήσει, χωρίς όμως βιαστικές κινήσεις. Για να δούμε...

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Γερμανικά ΜΜΕ: Τουρκικός δάκτυλος στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ;

Γερμανικά ΜΜΕ: Τουρκικός δάκτυλος στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ;

Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον γερμανικό τύπο....

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά…

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων παγκοσμίως από την επιδημία COVID-19 πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.