Deal News Online

undefined

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει τον Παυλόπουλο για τον διάδοχό του

 

Παρότι η τελική επιλογή του πρωθυπουργού παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει όχι μόνο στο προφίλ του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στο όνομα αυτού.

 

Αναμένεται η διαδικασία τις τελευταίες ημέρες να επισπευστεί και να γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφασή του προκειμένου να σταματήσει και η ονοματολογία. Οι πληροφορίες αναφέρουν δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τον διάδοχό του.

 

Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και επιτρέπουν την έναρξη των σχετικών διαδικασιών στις 13 Φεβρουαρίου. Η ονοματολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και θεωρείται ότι βλάπτει τη διαδικασία και το αξίωμα, αλλά και δεν κρίνεται σωστό για τον νυν Πρόεδρο.

 

Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι θα προηγηθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου την επόμενη Τετάρτη, τελικά οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ως ορόσημο πλέον μπαίνει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που έγινε τη Δευτέρα.

 

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «το οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό», συμπληρώνοντας ότι «έχει την πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός και θα ανακοινώσει το όνομα στο χρονικό διάστημα των επόμενων ημερών, όποτε κρίνει ο ίδιος σκόπιμο».

 

Τα ονόματα οι εκτιμήσεις για το «προφίλ» του νέου ΠτΔ

 

Ωστόσο, όσο περνούν οι ημέρες, η λίστα με τα ονόματα που εικάζεται ότι θα προτείνει ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς εμπλουτίζεται και μεγαλώνει. Τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν, όπως του Αντώνη Σαμαρά, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Παναγιώτη Πικραμμένου (παρότι αποτελούσε το μεγάλο φαβορί για μήνες), της Μαρίας Ευθυμίου και άλλων, εκτιμάται ότι έχουν «καεί».

 

Η πιο βάσιμη εκτίμηση για την πολιτική προέλευση του προσώπου είναι ότι θα προέρχεται από την Κεντροαριστερά ή τον κεντρώο χώρο, χωρίς να έχει κομματική διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός έχει εκδηλώσει την επιθυμία ο νέος Πρόεδρος να τύχει ευρύτερης συναίνεσης στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή και ο πιο πρόσφορος τρόπος για να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 180 ψήφοι είναι η στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

 

«Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν», είχε δηλώσει στο «Βήμα», αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του «το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου». Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο που θα έχει γνώση των γεωπολιτικών συνθηκών, δεδομένης της κατάστασης με την Τουρκία.

 


Media

SZ: Αμφίβολη η επανεκλογή Ερντογάν

SZ: Αμφίβολη η επανεκλογή Ερντογάν

Ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε στο κάσρο της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, η οποίας...

Αθλητικά

 Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι…

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό...

Τουρισμός

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το 2021

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το…

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Διεθνής Έκθεση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.