Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο νέος εκλογικός νόμος θα είναι δικαιότερος

Διευκρινίσεις αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο έδωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ειδικά για το πώς θα δίνεται το μπόνους των εδρών σε συνασπισμό κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι όταν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων για να πάρει το μπόνους ως πρώτη πολιτική δύναμη θα πρέπει ο μέσος όρος του ποσοστού να είναι μεγαλύτερος από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος».

 

Τόνισε μάλιστα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο εξάμηνο της τετραετίας καθαρίζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού» όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά όταν έλεγε ότι «θα φέρω έναν νόμο που είναι αναλογικότερος». «Είμαστε σίγουροι ότι ο εκλογικός νόμος λειτουργεί και είναι δικαιότερος» σημείωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2020 θα έρθει στη Βουλή ο νόμος των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που «θα συνοδεύει τον συνολικό νόμο για την αυτοδιοίκηση τον οποίο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».

 

Ειδικά, τέλος, για τον τον εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης «θα είναι μέσα και θα περιέχει την κατάργηση της απλής αναλογικής που προκάλεσε προβλήματα και υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα».

 

Θεοδωρικάκος για το μεταναστευτικό

 

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε: «Η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα» αν και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν παράμετροι του προβλήματος που δεν ελέγχονται». «Αν συνεχιστούν οι ροές παρά τα μέτρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα τα πάρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή