Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ,

Την παραίτησή της υπέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά την ετήσια ομιλία του προέδρου της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν ενώπιον των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου για την Κατάσταση του Έθνους.

 

Ο πρόεδρος Πούτιν, σε συνάντησή των δύο ανδρών πριν από λίγο στο Κρεμλίνο, ευχαρίστησε τον Ντ. Μεντβέντεφ για το έργο που επιτέλεσε ως επικεφαλής της κυβέρνησης και ζήτησε τόσο από τον απερχόμενο Ρώσο πρωθυπουργό, όσο και από τους υπουργούς του να παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί, μέχρι τον διορισμό από τον ίδιο νέας κυβέρνησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, κατά την ομιλία του ενώπιον των Ρώσων βουλευτών και γερουσιαστών (συμβούλων της Ομοσπονδίας), ο Βλ. Πούτιν πρότεινε εκτεταμένες συνταγματικές αλλαγές, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση του ρόλου του κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού, οι οποίες θα τεθούν σε πανεθνικό δημοψήφισμα. Ακόμη και μετά τις αλλαγές, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα διατηρεί ιδιαίτερα διευρυμένες αρμοδιότητες.

 

Σε δηλώσεις του, ο Ντ. Μεντβέντεφ ανέφερε ότι, όταν εγκριθούν οι συγκεκριμένες αλλαγές, θα υπάρξει σημαντική αλλαγή της ισορροπίας εξουσίας στη Ρωσία.

 

Με βάση το ρωσικό σύνταγμα, ο πρόεδρος της χώρας έχει την αρμοδιότητα του διορισμού της νέας κυβέρνησης, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.