Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ΟΤΕ – συνδικαλιστών

Ύστερα από την πρόσκληση της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της διαπραγματευτικής ομάδας της Ομοσπονδίας για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 

Έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η πλευρά του ΟΤΕ ανέφερε πως πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

 

Η θέση της ΟΜΕ - ΟΤΕ

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στο πλαίσιο των συζητήσεων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επανέλαβαν τα βασικά σημεία της πρότασης που κατέθεσαν, τα οποία αφορούν σε τριετή ΣΣΕ με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

 

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πλευρά της Διοίκησης πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, αύξηση 3,5% για τους νέους εργαζόμενους και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς, χωρίς να απορρίπτεται κατηγορηματικά η υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE.

 

"Αυτή η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, άλλα καλωσορίζουμε την επιστροφή της εταιρείας σε έναν γόνιμο διάλογο που στόχο έχει να επαναφέρει την ηρεμία στην εταιρεία", αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 

Η τοποθέτηση του ΟΤΕ

 

Από την πλευρά του ΟΤΕ, σε ενημέρωση προς το προσωπικό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα τονίζεται ότι παρότι το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους.

 

"Ωστόσο", σημειώνεται χαρακτηριστικά, "η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Όπως έγινε γνωστό, ο διάλογος των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. "Η εταιρεία δηλώνει ότι πάντα επιδιώκει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη", καταλήγει η ενημέρωση του ΟΤΕ.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.