Βαρβιτσιώτης: Την παρουσία της Ελλάδας στη Λιβύη επιβεβαιώνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ

Η συνάντηση Μητσοτάκη Χαφτάρ στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από το βήμα της Βουλής.

 

Η Ελλάδα εκφράζει με κάθε ευκαιρία και διαχρονικά την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της "με κάθε δυνατό μέσο", τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

 

«Εκφράζουμε τη διάθεσή μας για ειρηνική συμβίωση και ειρηνική επίλυση των διαφορών, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε δυνατό μέσο» ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Απαντώντας, μάλιστα, στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος προηγήθηκε στο βήμα, παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην υποβαθμίζουν αυτήν τη θέση που δεν την εκφράζει μόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.

 

Συμμετοχή της χώρας στη διαδικασία του Βερολίνου ζητάει ο Μητσοτάκης

 

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε, ότι με παρέμβασή του στην κ. Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συμμετοχή της Αθήνας στη διαδικασία του Βερολίνου, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αυτή, «ξεκίνησε χρόνια πριν, και στην οποία η Ελλάδα ήταν διαρκώς αποκλεισμένη».

 

Για πρώτη φορά σήμερα, υπογράμμισε, διεκδικεί η Ελλάδα τη συμμετοχή της, με όρους διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, μιας βιώσιμης λύσης στο λιβυκό πρόβλημα και στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τάξης, την οποία υπερασπιζόμαστε "πάντα" και όχι "α λα καρτ".


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.