Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2020

Τη Δευτέρα, το ΔΝΤ δημοσιοποίησε τις τελευταίες του προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία. Οι προβλέψεις αυτές δόθηκαν λεπτομερώς σε μια επικαιροποιημένη αναφορά του ΔΝΤ.

 

Παγκόσμια ανάκαμψη

 

Το ΔΝΤ έχει προβλέψει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει στο 3,3% φέτος από εκτίμηση 2,9% πέρυσι. Εντούτοις, η πρόβλεψη για το 2020 αποτελεί καθοδική αναθεώρηση από το 3,4% στο παγκόσμιο οικονομικό outlook τον Οκτώβριο του 2019.

 

Το Ταμείο απέδωσε τη μερίδα του λέοντος γι' αυτή την καθοδική αναθεώρηση στην πρόβλεψη για χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ινδία.

 

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναμένεται να έχει ανάπτυξη 5,8% το 2020 – 1,2% κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη του Οκτωβρίου.

 

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η εγχώρια ζήτηση στην Ινδία έχειο επιβραδύνει περισσότερο του αναμενόμενου εν μέσω πιέσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα και κάμψης στην πιστωτική ανάπτυξη.

 

Και πάλι όμως η πρόβλεψη για 5,8% για φέτος αποτελεί βελτίωση από την περσινή εκτίμηση για 4,8%, λόγω της λήψης δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων και της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών, αναφέρει το ΔΝΤ.

 

Η αναβάθμιση της Κίνας

 

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας για το 2020 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 0,2% στο 6%, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η οποία είναι πιθανό να μειώσει κάποια ρίσκα που αντιμετωπίζει η Νο2 οικονομία του πλανήτη.

 

«Ωστόσο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, διαφωνίες που δεν έχουν επιλυθεί στις ευρύτερες οικονομικές σινο-αμερικανικές σχέσεις καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης κάποιων εγχώριων οικονομικών κανονισμών αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα».

 

Μέτρια ανάπτυξη στις ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθούν κατά 2% φέτος κατά 0,1% χαμηλότερα σε σχέση με την πρόβλεψη του Οκτωβρίου.

 

Ο Max Lin, στρατηγικός αναλυτής της NatWest Markets, αναφέρει ότι η πτωτική αναθεώρηση αντανακλά την επιβράδυνση του μεταποιητικού κλάδου και τα πιθανά ρίσκα από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νομβρίου.

 

Άνοδος της ευρωζώνης

 

Η ανάπτυξη της ευρωζώνης για φέτος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά 0,1% στο 1,3%.

 

Ακολουθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες για φέτος:

 

-Γερμανία: 1,1%

-Γαλλία: 1,3%

-Iταλία: 0,5%

-Ισπανία: 1,6%


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.