Deal News Online

undefined

Σκουρλέτης: Έχουμε αντιπαλότητα με την κυβέρνηση στα εργασιακά Προτεινόμενο

Η συναίνεση που μπορεί να εκφραστεί στο θέμα της εκλογής του νέου ΠτΔ δεν είναι δεδομένη σε άλλα πεδία, «όπως αυτό της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας», «εκεί, αντιθέτως, είναι μεγάλη η αντιπαλότητα», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ Real Fm.

 

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων», υποστηρίζοντας ότι ακολουθεί «μνημονιακές συνταγές εις βάρος του κόσμου της εργασίας, τη στιγμή που έχει κλείσει ο κύκλος των μνημονίων και έχουμε καλύτερες προοπτικές για την οικονομία».

 

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για έναν νέο πολιτικό χάρτη που διαμορφώθηκε από την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, σχολιάζοντας ότι δεν συνέβη ξαφνικά ένα κόμμα του 3% να φτάνει στο 36% και το 31,5% στις τελευταίες εκλογές.

 

«Αυτός ο κόσμος δεν ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβρεί το σημιτικό, το ανδρεοπαπανδρεϊκό ή το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Βενιζέλου μπροστά του. Υπάρχει ένα νέο χαρμάνι στη συνάντηση αυτή, η οποία πάντοτε γίνεται στο έδαφος της σύγχρονης Αριστεράς. Μη το υποτιμάμε αυτό», τόνισε.

 

Είπε ότι θεωρεί πολύ πετυχημένο «όταν έχουμε, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, μια αύξηση των μελών μας κατά 70%, με τάσεις να υπερβεί το 100%, από αυτό που είχαμε μέχρι τις εκλογές», δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη διεύρυνση στον κόσμο και πως αυτό που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά είναι «τι χαρακτηριστικά θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που ονομάζουμε κόμμα γειωμένο, κόμμα ανασυγκροτημένο, στην από εδώ και πέρα πορεία του».

 

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να είμαστε σαφώς προσηλωμένοι στην επιλογή του διαλόγου, αλλά με αποφασιστικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι όλα τα δυνατά διπλωματικά "χαρτιά" που μπορεί να έχουμε, τις συμμαχίες μας». «Να αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε, «το αναβαθμισμένο κύρος της χώρας, το οποίο χτίστηκε τα τελευταία χρόνια στη βάση των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης». Ωστόσο, σχολίασε πως «ο απόηχος από το ταξίδι του σημερινού πρωθυπουργού στην Αμερική δεν είναι ο καλύτερος για την χώρα μας» και πως «αυτό το είδαμε και με τη μη συμμετοχή στη Σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο».

 

Δήλωσε αρνητικός στο να σταλούν συστοιχίες Patriot στη Σαουδική Αραβία. «Δεν εισηγούμαι να "τα σπάσουμε" αυτή τη στιγμή με τις ΗΠΑ, ούτε αμφισβητώ ότι αποτελεί μία σύμμαχη δύναμη, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να είσαι προσάρτημα σε σχεδιασμούς που απειλούν την παγκόσμια ισορροπία και ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.