Νταού Πεντέλης: Αναδάσωση από μαθητές δώδεκα δήμων

Μαθητές από 12 δήμους θα ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Πεντέλη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 10 π.μ.

 

Πρόκειται για μια δράση οργανωμένη από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπου εντάσσονται οι δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου.

 

Η οικολογική δράση γίνεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», ενώ σ' αυτή συμμετέχουν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από τους δήμους-μέλη του ΣΠΑΠ, αλλά και από όμορους δήμους, καθώς και δασοπρόσκοποι, εθελοντές, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

 

Οι μαθητές, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι παρευρεθούν στην αναδάσωση, θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλια, τα οποία αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν και τη δυνατότητα να τα φροντίσουν. Με τη δράση αυτή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.