Παρεμβάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου για την έλλειψη φαρμάκων

«Στόχος μας είναι να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση»

 

Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος έχει θέσει ως άμεση  προτεραιότητα την επίλυση  του μεγάλου προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων  που συνεχώς επιδεινώνεται. Οι ελλείψεις αποτελούν για τον ΠΦΣ το κυρίαρχο πρόβλημα  στην καθημερινότητα των συναδέλφων και για τον λόγο αυτό  έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις  στον ΕΟΦ και στο Υπουργείο Υγείας.

Στόχος του Συλλόγου  είναι  να δοθεί επιτέλους μια  οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκταση του πανελλαδικά. Για τον λόγο αυτό εστάλη σχετική επιστολή σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να καταρτιστεί ένας κατάλογος με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων σε κάθε νομό, (δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα) .

Όπως μάλιστα σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οφείλει η Πολιτεία να κατανοήσει ότι οι ελλείψεις είναι μείζον  θέμα  για τους Φαρμακοποιούς που  καθημερινά αγωνιούν για την προμήθεια των φαρμάκων των ασθενών  και ο ΠΦΣ είναι αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.