Deal News Online

Παπανδρέου εφ’ όλης της ύλης Προτεινόμενο

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τους μισούς υπουργούς του –καθώς οι υπόλοιποι θα επιστέψουν στα καθήκοντα τους την προσεχή Δευτέρα- με φόντο ίσως την πιο κρίσιμη ΔΕΘ.

 

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η επιτάχυνση των αλλαγών, η επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα, το σχέδιο ανάπτυξης, οι διεθνείς εξελίξεις και οι δράσεις ανά υπουργείο συζητήθηκαν την Πέμπτη στην Κυβερνητική Επιτροπή.

 

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε στους υπουργούς: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ανατροπές».

 

Απολογισμός στη ΔΕΘ


Στη ΔΕΘ αποφασίστηκε να γίνει συνολικός απολογισμός, με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, η κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, η οποία κρίνεται αναγκαία και για οικονομικούς λόγους.

 

Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στη βάση της ισότητας με αίσθημα δικαίου και εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ότι σε ένα με δύο μήνες θα επέλθει οικονομική σταθερότητα.

 

Τέλος, εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ.

 

Κεντρική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα ίδια πλαίσια θα βρίσκεται και η ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Όλα αυτά συζητήθηκαν σε δύο συσκέψεις που είχε ο κ. Παπανδρέου νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

 

Που διαφέρει το ΠΑΣΟΚ;


Ειδικότερα, στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

 

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί επίσης να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αποτελεσματικότητας και του δικαίου.

 

Επίσης, στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει η Ολομέλεια του σώματος, στην οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και «θεματικά τραπέζια» στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα.

 

Στη ΔΕΘ


Σε ό,τι αφορά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδώσει σε αυτήν χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης» με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

 

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επιπλέον, θα έχει αναφορές και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και οι οποίες σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στη ΔΕΘ.


Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για αθλητισμό

Την αναστολή σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει η Κοινή...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.