Δήμος Δέλτα: Απομάκρυνση μπαζών του οικισμού Αγίας Σοφίας

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα δημοτών και επιχειρηματιών του δήμου Δέλτα, από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η εκστρατεία αποκομιδής των τεράστιων όγκων μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων από τις παρυφές του οικισμού Αγία Σοφία με μηχανήματα που μίσθωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τα ογκώδη απορρίμματα που συγκεντρώνονται επί χρόνια μπροστά από τον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία άλλα και στη γύρω περιοχή όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις θα μεταφερθούν από το σημείο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αφήνοντας την περιοχή και το περιβάλλον καθαρό.

 

Επί τόπου βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου καθαρίσει όλη η περιοχή και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα γίνεται η αποκομιδή των μπαζών από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

Προ της επιχείρησης, είχε προηγηθεί σύσκεψη του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη με τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με την διεύθυνση πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδου προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί χρόνια.

 

«Είχα συνεννοηθεί με την περιφέρεια να κάνουμε αυτό το τεράστιο έργο με το οποίο ανακουφίζουμε όλη την περιοχή δημότες κατοίκους και τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες διότι τα τελευταία χρόνια αυτή η περιοχή έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος δυστυχώς έρχονται τα βράδια και πετάνε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.

 

«Ξεκινάει σήμερα αυτή η μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια μετά από συνεννοήσεις που είχαμε κάνει με την κυρία Πατουλίδου και φιλοδοξούμε σε έναν μήνα μέσα να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των μπαζών ώστε η περιοχή να παραδοθεί στο δήμο μας καθαρή. Με αυτόν τον τρόπο ο οικισμός θα απελευθερωθεί από τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν προκληθεί με την συσσώρευση αυτού του τεράστιου όγκου μπαζών ενώ ευελπιστούμε οι κάτοικοι του οικισμού να συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός μετά το τέλος της εκστρατείας», υπογράμμισε.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.