Λαγκάρντ: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ Προτεινόμενο

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν στα σημερινά ή και χαμηλότερα επίπεδα μέχρι οι προοπτικές του πληθωρισμού να συγκλίνουν σημαντικά προς τον στόχο για πληθωρισμό λίγο κάτω από 2%, τόνισε η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, στην πρώτη συνέντευξη τύπου μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί ο υποστηρικτικός αντίκτυπος των επιτοκίων και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

 

Όσον αφορά τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, η κα. Λαγκάρντ επισήμανε ότι ευθυγραμμίζονται με το βασικό σενάριο της ΕΚΤ για μέτρια ανάπτυξη. Η αδυναμία της μεταποίησης συνεχίζει να επιβαρύνει την αναπτυξιακή δυναμική της ευρωζώνης, σημείωσε.

 

Ωστόσο, η κα. Λαγκάρντ ανέφερε παράλληλα ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης.

 

Όπως τόνισε, η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με ρίσκα, αλλά είναι λιγότερο έντονα από ότι προηγουμένως, καθώς έχει υποχωρήσει ένα μέρος της αβεβαιότητας γύρω από το διεθνές εμπόριο. Το εμπόριο, σημείωσε, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την αξιολόγηση των ρίσκων.

 

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, αλλά υπάρχουν σημάδια ήπιας αύξησης του υποκείμενου πληθωρισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η κα. Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία του για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο με βιώσιμο τρόπο.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.