Ναυτιλία

ΔΕΠΑ: Φέρνει LNG στον Πειραιά το 2022

Το LNG στον Πειραιά θα «φέρει» η ΔΕΠΑ στα μέσα του 2022 δίνοντας τη δυνατότητα στα πλοία να ανεφοδιαστούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο συντονιστής διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής Ανάπτυξης, Διοικητικών & Πληροφορικής της εταιρείας, Γιώργος Πολυχρονίου, μιλώντας σήμερα στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» επισημαίνοντας παράλληλα ότι η χώρα αναδεικνύεται σε  σταυροδρόμι της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

 

Το LNG, σημείωσε ο κ. Πολυχρονίου, εκτός από περιβαλλοντικά φιλικό, διαθέτει και μια ασφαλή και εφαρμοσμένη τεχνολογία ως προς την αποθήκευση, μεταφορά και χρήση του, που το καθιστούν μία από τις πιο αποδοτικές και συμφέρουσες λύσεις για τους πλοιοκτήτες, ικανή να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Τόνισε, τέλος σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον καθοριστικό ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην προσπάθεια  της ελληνικής ναυτιλίας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να προσαρμοστεί στους νέους αυστηρότερους διεθνείς κανονισμούς.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή