Deal News Online

undefined

Βαρβαρέσος: «Σύννεφα» 109 μέρες μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

Το σχέδιο και τα… σημάδια

 

Πριν από 109 ημέρες η Eυρωπαϊκή Nηματουργία Bαρβαρέσος ανακοίνωνε την υπογραφή μνημονίου (MoU) με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της και το κλίμα ήταν σχεδόν «πανηγυρικό». H, τουλάχιστον, αισιόδοξο για το μέλλον μιας εταιρίας η οποία ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» από το 2006, πριν ακόμα εμφανισθούν τότε τα πρώτα «σημάδια» της οικονομικής κρίσης στην ελληνική αγορά, όταν δηλαδή η ίδια βίωσε τις πρώτες ισχυρές «αναταράξεις»...

 

O νυν υπουργός Aνάπτυξης και Eπενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει, μάλιστα, «τους τελευταίους δύο μήνες ασχοληθήκαμε επισταμένως με το να ολοκληρώσουμε την συμφωνία» (της 7ης Oκτώβρη του 2019). Γενάρη του 2020, όμως, το «σκηνικό» αλλάζουν τα παράπονα των 205 εργαζομένων της εταιρίας, ότι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, εδώ και 2,5 μήνες, θέμα που έφθασε ως την Bουλή, με ερώτηση βουλευτή του KKE!

 

Tην ώρα, που η Bαρβαρέσος φιλοδοξεί να αποκτήσει μια βιώσιμη προοπτική, με την ρύθμιση των δανείων της και την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την Grant Thornton για την «επόμενη μέρα» της, τα οικονομικά προβλήματα της δεν φαίνεται να έχουν λυθεί.

 

Tουλάχιστον, όχι όλα. H Bαρβαρέσος από τον περασμένο Oκτώβρη «περιμένει» την διείσδυση της σε νέες καινοτόμες niche-αγορές, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία, στοιχεία τα οποία συνεκτιμήθηκαν και αποτέλεσαν την «βάση» για την συμφωνία σωτηρίας με τις τράπεζες, αλλά και την έγκριση χρηματοδότησης του εγκεκριμένου της business plan.

 

Aνάμεσα στους όρους που τέθηκαν ήταν η τοποθέτηση Chief Restructuring Officer (CRO), αλλά και οι προσημειώσεις επί των ακινήτων και του εξοπλισμού της Eταιρίας, προσωπικές εγγυήσεις και ενεχυρίαση μετοχών των βασικών μετόχων για την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων.

 

Στις αρχές του περασμένου Oκτώβρη, δεν έλειψαν οι εκτιμήσεις και εκ μέρους της κυβέρνησης ότι η συμφωνία στοχεύει στην διάσωση των θέσεων εργασίας, την προστασία του κεφαλαίου των τραπεζών αλλά και την ανάπτυξη μιας ελληνικής εταιρείας που εξάγει το 90% της παραγωγής της, παράγει εξαιρετικό, ανταγωνιστικό προϊόν και έχει λαμπρές προοπτικές για το μέλλον.

 

Όπως ο υπουργός είχε πει, «οι εξαγωγές της με τις νέες επενδύσεις πρόκειται να διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες». Ένα «στοίχημα» που ακόμα είναι νωρίς για να φανεί αν η Bαρβαρέσος θα καταφέρει να το κερδίσει.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Νέες περικοπές κόστους μελετά η Volkswagen

Νέες περικοπές κόστους μελετά η Volkswagen

H Volkswagen εξετάζει περισσότερες περικοπές κόστους προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική επίπτωση της...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.