Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

 

Το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης σημαντικών φαρμάκων από την αγορά καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό , σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος». Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

 

«O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και στο παρελθόν έχει  κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας  δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα  τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί.

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη   σύσκεψη  που ζήτησε και θα  πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας,  θα παρουσιάσει λίστα με τα ελλειπτικά φάρμακα σε πανελλαδικό επίπεδο .

 

Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος  στις  οποίες είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν όλοι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση  του Φαρμάκου.

 

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του».

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.