Τα γυρίζουν οι Αυστριακοί και ζητούν συμβιβασμό Προτεινόμενο

Να ηρεμήσει τα πνεύματα μέσω ενός συμβιβασμού στο θέμα των εγγυήσεων που ζητούν οι χώρες της ευρωζώνης για να συνεισφέρουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προτείνει η Αυστρία.

 

Υπενθυμίζεται πως όλο το θέμα ξεκίνησε από τις εγγυήσεις που ζήτησε η Αυστρία από την ελληνική κυβέρνηση και στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες χώρες.

 

Μάλιστα από την πλευρά της η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ πρότεινε τη σύνδεση των εγγυήσεων, που ζητούν οι χώρες της ευρωζώνης για να συνεισφέρουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, με το ύψος της προστασίας που θα εξασφαλίσει ο ιδιωτικός χρηματοοικονομικός κλάδος κάθε χώρας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, όπως αναφέρει το Reuters.

 

 

Η κυρία Φέκτερ είπε μάλιστα ότι ελπίζει πως η πρόταση που εστάλη και σε άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα εκτονώσει την ένταση που δημιουργήθηκε μετά την μονομερή προσπάθεια της Φινλανδίας να εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη συμμετοχή της στη διάσωση της Ελλάδας.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνει η αυστριακή υπουργός, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες της Αυστρίας, οι οποίες δεν έχουν μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, θα λάβουν εγγυήσεις για τη συμμετοχή τους στη διάσωση της Ελλάδας, ενώ χώρες με μεγάλη έκθεση, όπως η Γερμανία και η Γαλλία όχι.

 

«Αυτό που διαπραγματεύτηκε η Φινλανδία σημαίνει ότι όλοι εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα, έτσι ώστε η Φινλανδία να λάβει εγγυήσεις», τόνισε η Φέκτερ σε δήλωσεις της σε δημοσιογράφους αργά την Πέμπτη, που συμφώνηθηκε να δημοσιευθούν την Παρασκευή.

 

Το γεγονός αυτό είναι «απαράδεκτο» για την Αυστρία, η οποία απαιτεί ίση μεταχείριση, πρόσθεσε η αυστριακή υπουργός.

 

Από την άλλη η κυρία Φέκτερ αναγνώρισε ότι «αυτό που ξέρω είναι ότι εάν ζητήσουν όλοι εγγυήσεις δεν θα είναι δυνατή η χρηματοδότηση [του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

 

Αυτός είναι ο λόγος που προτείνω να συνδυαστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα -η προστασία του ιδιωτικού τομέα- με την προστασία μέσω εγγυήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Φέκτερ.


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Kimberly-Clark: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Ενισχυμένα κέρδη παρουσίασε η Kimberly-Clark Corp το γ΄τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκε στα 671 εκατ. δολάρια ή...

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.