Παλλήνη: 105 νέοι κάδοι ανακύκλωσης σε σχολεία 


Τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης εφοδιάστηκαν με 105 νέους κάδους διαλογής στην πηγή, μέσω της πλατφόρμας Followgreen Pallini.

 

To πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει ο Δήμος Παλλήνης από το 2014. Τα σχολεία συμμετέχουν και φέτος στον 4ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, μέσω της πλατφόρμας Followgreen pallini, στοχεύοντας και πάλι να «χτυπήσουν πρωτιές» στη συλλογή έξι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί-πλαστικό-μέταλλο-μπαταρίες-ηλεκτρικές συσκευές- τηγανέλαια).

 

Πέρυσι, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παλλήνης συνέλεξαν προς ανακύκλωση και επανάχρηση περίπου 15.000 κιλά χαρτιού, τα οποία υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε περίπου 400 δέντρα, καθώς επίσης και περίπου 300 κιλά αλουμινίου, 3.500 κιλά πλαστικού, 1.500 κιλά μπαταριών, 140 κιλά τηγανέλαιων και 1.800 κιλά συσκευών.

 

Αυτό έως τώρα έχει οδηγήσει σε αύξηση της ανακύκλωσης και σε μείωση των σκουπιδιών, κατ' επέκταση και σε μείωση του κόστους διαχείρισης για τον Δήμο, κάτι που έδωσε την δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να μειωθούν πέρυσι τα δημοτικά τέλη κατά 12%, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

 

Ο Δήμος Παλλήνης, στηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών, προχώρησε την Τρίτη και Τετάρτη, 21 και 22 Ιανουαρίου σε διανομή των πρώτων 85 νέων κάδων, σε 20 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγείου του Δήμου. Οι υπόλοιποι 20 κάδοι θα διανεμηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η παράδοση έγινε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πόπη Ζινέλη, παρουσία της υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής, Βέρα Βορύλα.

 

Μέχρι στιγμής, τα 31 σχολεία του Δήμου που συμμετέχουν στον «Μαραθώνιο Ανακύκλωσης» Followgreen, διαθέτουν 330 κάδους διαλογής στη πηγή, οι οποίοι είναι χάρτινοι και φέρουν εσωτερικά ανάλογη σακούλα που απομακρύνεται κατά την αποκομιδή και την ζύγιση.

 

Σημειώνεται τέλος ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα (εισαγωγή – θεωρητική) στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης, για την παραγωγή video 45 sec με θέμα την πρόληψη σπατάλης τροφής και τίτλο followgreenaction3.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.