Deal News Online

undefined

5 θέματα που «καίνε» τους επιχειρηματίες του Πειραιά Προτεινόμενο

Τα θέματα που τίθεται στο επίκεντρο των επιχειρηματιών του Πειραιά συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΠ.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλη, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, οι βουλευτές Α' Πειραιά Κ. Κατσαφάδο, Ι. Μελά, Ν. Μανωλάκο Χ. Μπουτσικάκη και Θ. Δρίτσα, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας DIMAND AE, Δ. Ανδριόπουλος.

 

Τα 5 ζητήματα που έβαλε στο τραπέζι ο ΕΒΕΠ

 

Στη συνάντηση ορίστηκε το πλαίσιο της επικαιροποίησης των ζητημάτων που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και συγκεκριμένα τέθηκαν προς συζήτηση:

 

1. Η πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Δήμου Πειραιά.

 

2. Κυκλοφοριακό και υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ από Φάληρο μέχρι Πειραιά.

 

3. "Ιπποδάμεια Αγορά" Τροφίμων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του "Πύργου"

 

4. Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στη "Ράλλειο"

 

5. Παρεμπόριο

 

Κορκίδης για Αναπτυξιακό Σχέδιο της ΟΧΕ

 

Σε ανάρτηση του κ. Κορκίδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι, όσον αφορά στο Αναπτυξιακό Σχέδιο της ΟΧΕ, τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των κονδυλίων της, καθώς και οι γρήγορες, στοχευμένες ενέργειες για την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων με σκοπό την αύξηση του πρασίνου, την ενεργειακή αναβάθμιση, τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τις παρεµβάσεις αναβάθµισης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης κ.λ.π.

 

Το κυκλοφοριακό

 

Για το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, έγινε εκ νέου εκτενής αναφορά στη μεγάλη καθυστέρηση των έργων του τραμ και του μετρό και φυσικά στις καταστροφικές επιπτώσεις που δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και επηρεάζουν καθοριστικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

 

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και υλοποίησης του πάγιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του Ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, καθώς θα απελευθερώσει το υπάρχον οδικό δίκτυο που θα γίνει ποιο λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνδυαστικά και με τις άλλες παρεμβάσεις τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της λειτουργίας της πόλης.

 

Η γενικότερη μελέτη του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το συντομότερο που θα πρέπει να περιλαμβάνει καθιέρωση συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης στις εμπορικές οδούς του κέντρου της πόλης.

 

Δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων

 

Η εποικοδομητική συζήτηση συνεχίστηκε με ένα έργο πνοής, τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ στην Πλ. Ιπποδαμείας, που θα τονώσει την πόλη, το λιμάνι, την αγορά, μιας και ο Πειραιάς δεν διαθέτει μια μεγάλη αγορά τροφίμων, όπως δικαιούται σαν πόλη-λιμάνι. Δεδομένου ότι η πόλη μας έχει στερηθεί πολλά αναπτυξιακά έργα και το οικονομικό αδιέξοδο συνεχώς επιτείνεται, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κοινό στόχο και επιθυμία των τοπικών φορέων της πόλης μας.

 

Μεταστέγαση Δικαστηρίων Πειραιά

 

Το επόμενο θέμα που απασχόλησε τους συνομιλητές ήταν η μεταστέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά. Τόσο από πλευράς ΕΒΕΠ, όσο και ΕΣΠ, τονίστηκε ότι σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κάποια απαραίτητα σοβαρά έργα υποδομής για τον Πειραιά για να αποκτήσει το ρόλο που δικαιούται και να προχωρήσει ως μητροπολιτική πόλη-λιμάνι, η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων σε χώρο εκτός του κτιρίου της Ραλλείου που έχει αποφασιστεί και μάλιστα έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει αρνητικές μελλοντικές επιπτώσεις.

 

Πώς πλήττει το παραεμπόριο

 

Τέλος τέθηκε το θέμα της εξάπλωσης του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα τις Κυριακές όπου στήνεται ένα παραπάζαρο και η έκταση που έχει λάβει γενικά το φαινόμενο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης μας.

 

Όπως αναφέρθηκε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων από τις πρωϊνές ώρες έως το μεσημέρι για τον έλεγχο της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά και την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, μετά τις 13.00 και την απομάκρυνση των αστυνομικών οργάνων και των απορριμματοφόρων, η εικόνα μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αλλά και της Πλ. Οδησσού είναι θλιβερή. Ζητήθηκε και πάλι η επέκταση των μέτρων αστυνόμευσης έως τις 5.00 μ.μ. για την τήρηση της νομιμότητας.

 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του δημάρχου, της αντιπεριφερειάρχου, των βουλευτών, των αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, του τ. αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και του προέδρου της Dimand, o οποίος δήλωσε την πρόθεση της εταιρείας του για την εκπόνηση και χρηματοδότηση μελετών που θα απαιτηθούν και συναποφασίστηκε η ανανέωση της σύσκεψης σε διμηνιαία βάση, για την δρομολόγηση ενεργειών και παρεμβάσεων στα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση των προβλημάτων που συζητήθηκαν και σχετίζονται με την βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς και την μελλοντική εικόνα και ανάπτυξη του Πειραιά.


protoselida

Media

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει ειδησεογραφικές οργανώσεις που...

Αθλητικά

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Την επίσημη αναβολή κάθε αγώνα πινγκ πόνγκ μέχρι τις 30 Ιουνίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.