Deal News Online

undefined

Ο νέος αναπτυξιακός σχεδιασμός της ΕΡΓΟΣΕ

Ανεβάζει ταχύτητα η διοίκηση για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού μοντέλου

 

Το όραμα και το σχέδιό της για το αναπτυξιακό μέλλον της ΕΡΓΟΣΕ παρουσίασε η διοίκηση της εταιρείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στην οποία συμμετείχε όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο Πρόεδρος κ. Πολυχρόνιος Ακριτίδης και και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Βίνης αναφέρθηκαν εκτενώς στον κομβικό ρόλο της ΕΡΓΟΣΕ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, καθώς και στις άμεσες ενέργειες της διοίκησης που επικεντρώνονται σε δύο άξονες.

 

Αφενός στον εκσυγχρονισμό της εταιρικής λειτουργίας και αφετέρου στην αξιοποίηση νέων διαδικασιών σε ότι αφορά στη δημοπράτηση και διαχείριση σημαντικών έργων υποδομής.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Πολυχρόνιος Ακριτίδης σημείωσε:

 

«Σήμερα, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός έχουν θέσει ως πρώτο συγκοινωνιακό κεφάλαιο της χώρας, τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Την αποστολή αυτή καλούμαστε να εκτελέσουμε εμείς στηριζόμενοι κυρίως σε εσάς, τους εργαζομένους. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, της κοινωνίας, πρωτίστως και στη συνέχεια των εταίρων μας.

 

Με τη συστηματική συνεργασία όλων των Διευθύνσεων μπορούμε να προωθήσουμε το έργο της ΕΡΓΟΣΕ ώστε να προσελκύσουμε και άλλες επενδύσεις για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό. Το 2020 η ΕΡΓΟΣΕ θα συνεχίσει σε ακόμα πιο δυναμικούς ρυθμούς να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με αξιοπιστία τα έργα».

 

Παίρνοντας το λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Βίνης, αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της εταιρείας και το αναπτυξιακό πλάνο της νέας διοίκησης, τονίζοντας ότι:

 

«Στρατηγικός μας στόχος είναι να απελευθερώσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της εταιρείας, και να αξιοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία δυόμιση δεκαετιών, ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να αλλάξει επίπεδο, να ανεβάσει ταχύτητα. Προκειμένου να πετύχουμε την αποστολή μας, οι ενέργειές μας επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της ΕΡΓΟΣΕ.

 

Για το σκοπό αυτό προχωράμε τη διαδικασία του εταιρικού μετασχηματισμού σε επίπεδο δομών και οργάνωσης, μέσω του εκσυγχρονισμού του λειτουργικού μοντέλου της εταιρείας. Ταυτόχρονα, προωθούμε την αξιοποίηση μοντέλων δημοπράτησης που θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε άμεσα σε διαγωνισμούς για την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 δισ.».

 

Τέλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:

 

«Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας αποτελεί η επάνοδος του ελληνικού σιδηροδρόμου ώστε να καταστεί βασικό μέσο μεταφοράς. Η ΕΡΓΟΣΕ καλείται να υλοποιήσει έργα υποδομής με κύριο γνώμονα την ενίσχυση της λειτουργικότητας του σιδηροδρόμου είτε μέσω της επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου είτε μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων σιδηροδρομικών συστημάτων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.».

 


protoselida

World Business

Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers

Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers

Στα βράχια έπεσε η προσπάθεια πώλησης της Brooks Brothers που είχε ξεκινήσει το 2019, έπειτα και...

Media

H Alter Ego Media επέστρεψε τα χρήματα του «Μένουμε Σπίτι»

H Alter Ego Media επέστρεψε τα χρήματα του…

Τα χρήματα που έλαβε μέσω της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» για τον κορωνοϊό, επέστρεψε η Alter Ego.

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Τεχνολογία

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Ένα από τα δημοφιλέστερα στους νέους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει...

Υγεία & Διατροφή

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περιβάλλον

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

Περισσότερες επιδημίες θα προκύψουν, εκτός κι εάν οι κυβερνήσεις λάβουν ενεργά μέτρα για να αποτρέψουν το πέρασμα άλλων ζωονόσων ασθενειών στον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.