Στο ναδίρ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων Προτεινόμενο

Νέα ιστορικά ρεκόρ σημειώνουν σήμερα, Δευτέρα οι τιμές και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

 

Τα ελληνικά κρατικά χρεόγρφα είναι τώρα επικεφαλής της κούρσας των ευρωπαϊκών κρατικών χρεογράφων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών/πτώση αποδόσεων.

 

Η ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων συναρτάται βέβαια με τις  θετικές εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αντιμετωπίζονται πλέον ως  χρεόγραφα πολύ χαμηλού ρίσκου, ενώ οι αποδόσεις τους  είναι ακόμη πολύ υψηλότερες των αντίστοιχων της ευρωζώνης. Γι αυτό  γίνονται τώρα βασική επιλογή διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που προσβλέπουν σε  σημαντικά κέρδη από την αναμενόμενη περαιτέρω άνοδο τιμών (πτώση αποδόσεων).

 

Η απόδοση του 10ετούς  υποχωρεί αυτή την ώρα στο 1,015%, τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής. ΟΙ αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων της ευρωζώνης υποχωρούν κατά 2-3 μ.β.

 

Του 5ετούς  πέφτει  κάτω από 0,30%, υποχωρώντας κατά 6 μνάδες βάσης.

 

Η αποκλιμάκωση είναι ταχύτερη απ' ό,τι προέβλεπαν διεθνείς οίκοι, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η απόδοση του 10ετούς θα προσεγγίσει το 1% στα μέσα του έτους.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.