Στους βασικούς εμπορικούς εταίρους της Βουλγαρίας η Ελλάδα

Βουλγαρία: Αύξηση 3,4% των εξαγωγών προς την ΕΕ

 

Κατά 3,4% αυξήθηκε η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της χώρας.

 

18,3 δισ. ευρώ η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (NSI) η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών διαμορφώθηκε σε 18,3 δισ. ευρώ (περίπου 36,223 δισ. λέβα).

 

Οι βασικοί εμπορικοί εταίροι της Βουλγαρίας το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν η Ρουμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και το Βέλγιο, αντιπροσωπεύοντας το 66,4% του συνόλου των βουλγαρικών εξαγωγών προς τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

 

Άνοδο 3,2% τον Νοέμβριο του 2019 οι εξαγωγές

 

Το Νοέμβριο του 2019, η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών προς την ΕΕ σημείωσε άνοδο 3,2%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018 και διαμορφώθηκε σε 3,5 δισ. λέβα (περίπου 1,7 δισ. ευρώ). Ανοδική ήταν επίσης και η πορεία των εισαγωγών στη Βουλγαρία από χώρες - μέλη της ΕΕ κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Αναλυτικότερα, η αξία των εισαγωγών σημείωσε αύξηση 2,7% σε σύγκριση με το ενδεκάμηνο του 2018 και διαμορφώθηκε σε 37,818 δισ. λέβα (περίπου 19 δισ. ευρώ).

 

Οι 5 πρώτες χώρες προέλευσης των εισαγόμενων

 

Η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούν τις πρώτες πέντε χώρες προέλευσης των εισαγόμενων προϊόντων στη βουλγαρική αγορά.

 

Τον Νοέμβριο του 2019, οι εισαγωγές από τις χώρες - μέλη της ΕΕ στη Βουλγαρία σημείωσαν άνοδο 3% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018 και η αξία τους ανήλθε σε 3,7 δισ. λέβα (περίπου 1,9 δισ. ευρώ).


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.