Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για τα εργασιακά

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους

 

Σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αναμένεται να εξελιχθεί η ειδική συνεδρίαση πραγματοποιείται το πρωί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα εργασιακά ζητήματα.

 

Είχαν προηγηθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό από την Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση.

 

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει εκτενή αναφορά στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας έχοντας στην φαρέτρα του τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας καθώς, την εμπιστοσύνη των αγορών και τις επί τα βελτίω προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη.

 

Με επίκεντρο τα εργασιακά, που είναι και το αντικείμενο της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια ιδεολογική τοποθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αντιπροσωπεύει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του. Σκοπεύει να αντιτάξει τον πυρήνα της δικής του πολιτικής που είναι η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας που θα προσφέρουν καλές αμοιβές, απέναντι στην επιδοματική πολιτική που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

 

Απέναντι στον ζόφο και την μιζέρια, που εκτιμάται ότι θα εκπέμψει ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτηση του, στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν να αντιτάξουν την «φωτεινή Ελλάδα που προχωρά μπροστά, δημιουργεί και βελτιώνει την ζωή όλων των πολιτών».

 

Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε όλες τις ενεργητικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή ανέργων, οι οποίοι βρήκαν δουλειά και εργαζομένων που ωφελήθηκαν από αυτές, αναφέρουν σχετικές πηγές.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.