ΗΠΑ: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Η υποχώρηση της ζήτησης ενέργειας φαίνεται να επηρέασε την βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ η οποία κατέγραψε αρνητική τροχιά τον Ιανουάριο.

 

Η ζήτηση ενέργειας υποχώρησε εν μέσω του ασυνήθιστα ζεστού καιρού και η Boeing περιόρισε περαιτέρω την παραγωγή πολιτικών αεροσκαφών.

 

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η παραγωγή των οργανισμών κοινής ωφελείας μειώθηκε κατά 4%, με τους κλάδους ηλεκτρικής παραγωγής και φυσικού αερίου να υποχωρούν 3,2% και 7,7% αντίστοιχα, καθώς μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας λόγω του ασυνήθιστα ζεστού Ιανουαρίου.

 

Την ίδια στιγμή, η μεταποιητική παραγωγή εμφάνισε μικρή μείωση 0,1% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό την υποχώρηση της παραγωγής στην αεροδιαστημική βιομηχανία κατά 7,4% καθώς η Boeing "μείωσε σημαντική την παραγωγή πολιτικών αεροσκαφών", όπως ανακοίνωσε η Fed.

 

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα αεροσκάφη και ανταλλακτικά, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed.

 

Την ίδια στιγμή, η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας υποχώρησε στο 76,8% τον Ιανουάριο από 77,1% τον Δεκέμβριο.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.