Έρχεται νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ειδικά για την Αθήνα

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Κ. Μπακογιάννη - Β. Χόγερ

 

Σε επισκόπηση της πορείας των έργων που χρηματοδοτούνται από το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αστική ανάπτυξη της Αθήνας καθώς και σε συζήτηση για τη δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα, επιδόθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ κατά τη συνάντησή τους.

 

Δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την Αθήνα

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, «στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συζητήθηκε η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα, με την παροχή επιμέρους τεχνικής βοήθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων της πρωτεύουσας και για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση και αύξηση του πρασίνου στις σχολικές αυλές του». Η Αθήνα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση θα είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που θα ωφεληθεί από αυτό το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.

 

Που κατευθύνεται το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ

 

Σε ότι αφορά το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ, σε εξέλιξη είναι έργα αναπλάσεων στην πρωτεύουσα, η ανακαίνιση και η αντισεισμική θωράκιση ιστορικών διατηρητέων κτιρίων και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή «με την προώθηση σύγχρονων λύσεων σε επιλεγμένες περιοχές που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών». Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , μετά την συνάντηση, υπογράμμισε ότι «η Αθήνα μπαίνει στην τροχιά της απόλυτης προσαρμογής της στα νέα κλιματικά δεδομένα.

 

Με όχημα τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς πόρους, θωρακίζουμε, εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές, τα κτίρια μας και την ποιότητα ζωής στην πόλη» τόνισε και ευχαρίστησε τον Βέρνερ Χόγερ και την ΕτΕπ «που στηρίζουν έμπρακτα το σχέδιο και την στρατηγική μας σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.