Κίνητρα στις e-πληρωμές ενδέχεται να βάλει το ΥΠΟΙΚ Προτεινόμενο

Θα αφορούν συγκεκριμένους κλάδους

 

Αιωρείται το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να βάλει κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος, σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

 

Δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα οι ποινές φόρου

 

Μόνο με ποινές του φόρου το ΥΠΟΙΚ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, και γι' αυτό έρχεται να δώσει τα κίνητρα που αφορούν μπόνους 5 έως 10% για e-πληρωμές, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ.

 

Τι ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών

 

Ειδικότερα, το υπουργείο ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο με βάση το οποίο οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών θα μας φέρνουν πίσω λεφτά στο πορτοφόλι. Δηλαδή είτε θα μας επιστρέφουν φόρο εισοδήματος ή θα αθροίζουμε πόντους και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε επιστροφή κεφαλαίου.

 

Οι "χρυσές αποδείξεις" αφορούν τις ύποπτες για φοροδιαφυγή επαγγελματικές ομάδες:

 

Κομμωτήρια, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια.

 

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα έχει προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο εδώ και δύο δεκαετίες.

 

Παράλληλα, προωθούνται και πρόσθετα μέτρα για τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Αλλάζει και η "φορολοταρία", που σήμερα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους κάθε μήνα. Μετά την αλλαγή λιγότεροι τυχεροί θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.