"Προχωράω με διαφάνεια"

Με οδηγό τη διαφάνεια επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά στις αποκρατικοποιήσεις.

 

«Με απόλυτη διαφάνεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε έγγραφη απάντηση αναφορικά με την εταιρία Ελληνικές Αλυκές, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου.

 

Η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων όπως αυτές καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης σχετικής με την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου.

 

Η ερώτηση και οι διευκρινήσεις

Η ερώτηση είχε υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών από τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις για τα ακίνητα που προτείνονται προς πώληση στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων από συμβούλους αποκρατικοποίησης.

 

Ο βουλευτής αναφερόταν σε «λίστα» ακινήτων που προκρίνονται για πώληση με «διαδικασίες εξπρές» ανάμεσα στα οποία, όπως ανάφερε, το Πρασσονήσι στη Ρόδο, εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής» στην Ξάνθη, την περιοχή Καϊάφα στο νομό Ηλείας, τις Αλυκές στη Ζάκυνθο, εκτάσεις στην Ανάβυσσο Αττικής, το Μεσολόγγι, το Βαθύ της Σάμου και το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

 

Ρωτούσε δε ειδικά το υπουργείο Οικονομικών αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι Ελληνικές Αλυκές, πώς θα γίνει η αποτίμηση της Δημόσιας περιουσίας και πώς επελέγησαν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων.

 

Στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προβλέπεται η μεταβίβαση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων (μετοχών νομικών προσώπων, γηπέδων και ακινήτων) στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Δημοσίου» προς αξιοποίηση.

 

Και οι σύμβουλοι με διαφάνεια

«Οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων επιλέγονται με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία και οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων δημοσιεύονται στο διαδίκτυο», αναφέρει επιπλέον ο κ. Βενιζέλος και ως προς την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, ο υπουργός σημειώνει ότι «τούτη αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία η οποία διαφοροποιείται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκάστου περιουσιακού στοιχείου». Διαβεβαιώνει δε ότι «η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο και κύρια με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

 ΕΕ: 4,2 εκατ. ευρώ για υποστήριξη ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

ΕΕ: 4,2 εκατ. ευρώ για υποστήριξη ανεξάρτητης…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα πρόταση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Κολοβός

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Κολοβός

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι ο Δημήτρης Κολοβός. Ο 26χρονος διεθνής άσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.