Deal News Online

undefined

Η Alstom ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Bombardier

Σε συνομιλίες για την απόκτηση της καναδικής επιχείρησης κατασκευής αμαξοστοιχιών και αεροπλάνων Bombardier Inc βρίσκεται η γαλλική εταιρεία κατασκευής αμαξοσταχιών Alstom AE, στην προσπάθειά της να βάλει φρένο στον κινεζικό ανταγωνισμός.

 

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση, όπως ανακοίνωσε η Alstom και η Bombardier σε χωριστές τους δηλώσεις, χωρίς όμως οι δυο εταιρείες να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα.

 

Μια πιθανή εξαγορά θα καθιστούσε την Alstom τον αδιαμφισβήτητο νο 2 στον σιδηροδρομικό εξοπλισμό και θα την βοηθούσε να αντιμετωπίσει την ηγετική μονάδα του κλάδου, την CRRC Corp. της Κίνας, η οποία ετοιμάζει όλο και περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η πιθανή γαλλοκαναδική συμφωνία ετοιμάζεται, μετά από το μπλοκάρισμα της συγχώνευσης μεταξύ της Alstom και της γερμανικής Siemens AG πέρυσι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επικαλέστηκε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

 

Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές της Alstom αυξήθηκαν κατά 2,1% κι έφτασαν στα 49,60 ευρώ στις 9:42 π.μ. στο Παρίσι. Η εταιρεία έχει αγοραία αξία 11,1 δισ. ευρώ (12,1 δισ. δολάρια), αφού αυξήθηκε κατά 32% τον περασμένο χρόνο.

 

Το Bloomberg News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μετά την αρχική έκθεση στις 21 Ιανουαρίου. Ο Dow Jones δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι υπήρχε ένα σχέδιο για μια συμφωνία με τιμή άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Bombardier έχει απαλλαγεί από περιουσιακά στοιχεία για να εξοφλήσει το χρέος της μετά από τη δαπανηρή επέκταση της εμπορικής της αεροπορίας. Η κατεστραμμένη καναδική εταιρεία μεταφορών σοκάρει την αγορά τον περασμένο μήνα προειδοποιώντας για τις απογοητευτικές πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου. Η Bombardier ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εγκαταλείψει μια επιχείρηση με την Airbus που κατασκευάζει το αεροπλάνο A220.

 

Ενοποίηση


Η προγραμματισμένη συγχώνευση της Alstom και του τμήματος σιδηροδρόμων της Bombardier, που εδρεύει στο Βερολίνο, θα αντιμετωπίσει ασφυκτικό έλεγχο με βάση την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, καθώς θα αντιπροσωπεύει ποσοστό περίπου 50% της αγοράς πολλαπλών ηλεκτρικών μονάδων και ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά αστικών μεταφορών, σύμφωνα με ανάλυση της γερμανικής εταιρείας παροχής συμβουλών SCI Verkehr.

 

Η Alstom και η Bombardier συζήτησαν πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, όπως είπαν οι πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.


protoselida

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.