Deal News Online

undefined

Συνάντηση Zuckerberg - Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ρύθμιση του διαδικτύου

Η κανονιστική ρύθμιση του διαδικτύου ήταν το θέμα της συζήτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον επικεφαλής της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας Facebook, Mark Zuckerberg.

 

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν οι Βρυξέλλες παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την τεχνητή νοημοσύνη.

 

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της Alphabet

 

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες του ιδρυτή του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ανήκουν επίσης οι ιστότοποι Instagram και Whatsapp, πραγματοποιείται τέσσερις εβδομάδες έπειτα από εκείνη του επικεφαλής της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του Σαντάρ Πιτσάι, ο οποίος είχε καλέσει την ΕΕ να επιδείξει «συμμετρική προσέγγιση» αναφορικά με την κανονιστική ρύθμιση της τεχνητής ευφυΐας.

 

Ο Ζάκερμπεργκ έχει ραντεβού με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για την ψηφιακή βιομηχανία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τον επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν και την επίτροπο Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα.

 

«Προκαταρκτική έρευνα» σε Google και Facebook

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε μια «προκαταρκτική έρευνα» σχετικά με τις Google και Facebook για να διαπιστώσει πώς συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους και για ποιους σκοπούς.

 

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, ο Ζάκερμπεργκ υπογραμμίζει πως «οι γίγαντες της τεχνολογίας έχουν ανάγκη περισσότερη κανονιστική ρύθμιση».

 

«Δεν πιστεύω πως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να παίρνουν μόνες τόσες αποφάσεις όταν αυτές θίγουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες», γράφει.

 

Ο ίδιος υπενθυμίζει επίσης ότι πέρυσι «ζήτησε να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις σε τέσσερις τομείς: τις εκλογές, τα επιβλαβή περιεχόμενα, την ιδιωτική ζωή και τη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων».

 

«Digital Services Act»

 

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μπρετόν δηλώνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, πως «οι μεγάλες πλατφόρμες δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν λέγοντας, 'είμαστε ένα απλό δίκτυο τηλεπικοινωνιών'. Ο κόσμος αυτός έχει παρέλθει».

 

«Καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όσον αφορά τις δηλώσεις και τα περιεχόμενα που ανταλλάσσονται στο Ίντερνετ. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα στη βάση κωδίκων συμπεριφοράς και εθελοντικών προσεγγίσεων των μεγάλων παικτών», προσθέτει.

 

«Δεδομένων της έκτασης που έχουν λάβει ορισμένες παρεκκλίσεις και των κινδύνων για τη δημοκρατία, χρειάζεται μια περισσότερο υποχρεωτική και συγκεκριμένη προσέγγιση. Θα την οικοδομήσουμε με ευθύνη. Θα αποτελέσει το αντικείμενο του 'Digital Services Act' (σ.σ.: της νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες) την οποία ετοιμάζουμε για το τέλος της χρονιάς», πρόσθεσε.


protoselida

Media

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα μέτρα

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα…

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας,...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τουρισμός

Η Jet2 ανακοινώνει επανεκκίνηση στις 17 Ιουνίου

Η Jet2 ανακοινώνει επανεκκίνηση στις 17 Ιουνίου

Η βρετανική αεροπορική Jet2 ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις και τα ταξίδια διακοπών τουλάχιστον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.