Υγεία & Διατροφή

Σύμβαση για διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία

Υπεγράφη ανάμεσα σε ΕΟΠΥΥ και Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

 

Υπεγράφη σήμερα με τον ΕΟΠΥΥ η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

 

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ «το περιεχόμενο της Σύμβασης είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της 21ης Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και με το περιεχόμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Π.Φ.Σ με το Υπουργείο Υγείας στις 3 Φεβρουαρίου 2020».

 

«Με την Σύμβαση αυτή ο κλάδος κάνει ένα αποφασιστικό βήμα τόσο για την εξυπηρέτηση των ασθενών με σοβαρές ασθένειες όσο και για τη διεύρυνση της συμμετοχής των φαρμακοποιών στη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.» αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

 

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του.

 

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση ΕΟΠΥΥ - ΠΦΣ

 

Στη σύμβαση ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προβλέπεται η διακίνηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ, με τελικό σημείο παράδοσης τα ιδιωτικά φαρμακεία, καθώς και η διαδικασία παράδοσής τους.

 

Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ).

 

Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή