Ανοδικά το ευρώ

Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στις σημερινές συναλλαγές εν μέσω ωστόσο, έντονων διακυμάνσεων.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4407 δολάρια από το επίπεδο των 1,444 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ είχε ανατιμηθεί έως το επίπεδο των 1,4424 δολαρίων. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4413 δολάρια.

 

Το ευρώ στη διάρκεια της ημέρας ευνοήθηκε και σε μεγάλο βαθμό "ακολούθησε" την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ωστόσο, στη συνέχεια ρευστοποιήθηκαν κερδοφόρες θέσεις με αποτέλεσμα το ευρώ να δεχθεί πιέσεις και να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του προέδρου της Fed Ben Bernanke στις 26 Αυγούστου στο Jackson Hall toy Wyoming. Η πτωτική πορεία του δολαρίου αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για συνέχιση της πολιτικής "ποσοτικής χαλάρωσης" από την Fed, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η δυναμική της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Ήδη, μέχρι στιγμής, η Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει ομόλογα αξίας 600 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 3 εκατ .ευρώ, τα οποία το 1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

 

Ο τίτλος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν ο 10ετής λήξεως 19/06/20. με 2 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 14,61% από 14,21% την Παρασκευή, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να κυμαίνεται στο 16,74% από 15,95% την Παρασκευή, έναντι 2,13% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,07% από 2,06%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,89%, στο εξάμηνο στο 1,73% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,53% από 1,55% και ο μήνας παρέμεινε στο επίπεδο του 1,34%.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.