Ανοδικά το ευρώ

Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στις σημερινές συναλλαγές εν μέσω ωστόσο, έντονων διακυμάνσεων.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4407 δολάρια από το επίπεδο των 1,444 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ είχε ανατιμηθεί έως το επίπεδο των 1,4424 δολαρίων. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4413 δολάρια.

 

Το ευρώ στη διάρκεια της ημέρας ευνοήθηκε και σε μεγάλο βαθμό "ακολούθησε" την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ωστόσο, στη συνέχεια ρευστοποιήθηκαν κερδοφόρες θέσεις με αποτέλεσμα το ευρώ να δεχθεί πιέσεις και να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του προέδρου της Fed Ben Bernanke στις 26 Αυγούστου στο Jackson Hall toy Wyoming. Η πτωτική πορεία του δολαρίου αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για συνέχιση της πολιτικής "ποσοτικής χαλάρωσης" από την Fed, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η δυναμική της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Ήδη, μέχρι στιγμής, η Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει ομόλογα αξίας 600 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 3 εκατ .ευρώ, τα οποία το 1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

 

Ο τίτλος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν ο 10ετής λήξεως 19/06/20. με 2 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 14,61% από 14,21% την Παρασκευή, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να κυμαίνεται στο 16,74% από 15,95% την Παρασκευή, έναντι 2,13% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,07% από 2,06%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,89%, στο εξάμηνο στο 1,73% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,53% από 1,55% και ο μήνας παρέμεινε στο επίπεδο του 1,34%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.