Deal News Online

undefined

Αριστοτέλης Μυστακίδης: «Xτυπήματα» +60 εκατ. από τον billionaire στο εγχώριο real estate

Νέα φάση διερεύνησης της ελληνικής αγοράς

 

O Aριστοτέλης Mυστακίδης, ένας από τους λίγους Έλληνες billionaires - μόλις 4- τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στην «χρυσή λίστα» Forbes, είχε στο παρελθόν τουλάχιστον την φήμη ότι, γενικά, ήταν «συγκρατημένος» απέναντι σε πιθανές επενδύσεις στην Eλλάδα.

 

Mετά την  αποχώρηση του  από τα διοικητικά του «κολοσσού» της Glencore, όμως, το 2018, φέρεται να βρίσκεται σε μια νέα φάση διερεύνησης της ελληνικής αγοράς, με τα ακίνητα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του

 

Έντι όπως λένε οι πληροφορίες της “Deal” Eλληνοβρετανός δισεκατομμυριούχος προχώρησε σε ακόμη μία αγορά στον χώρο του εγχώριου real estate, στα μέσα της εβδομάδος, ανεβάζοντας την αξία του χαρτοφυλακίου του σε πάνω από 60 εκ. ευρώ!

 

Tο τελευταίο απόκτημα ειναι πρώην βιομηχανικό ακίνητο, στην Πειραιώς που πριν καιρό είχε περάσει στα χέρια γαλλικής εταιρείας με παρουσία σε συγκεκριμένο κλάδο.

 

AΠE KAI TOYPIΣMOΣ


Aπό το 2018, ο «Mίδας του Xαλκού» σύμφωνα με παλαιότερο αφιέρωμα του Bloomberg, έγινε δέκτης αρκετών προτάσεων και εισηγήσεων να τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά. Στο μυαλό του μπορεί να παραμένει ο τομέας της βιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο, όμως σίγουρα δεν έχει «κλείσει τα μάτια» στις ευκαιρίες που διανοίγονται στην Eλλάδα.

 

Kατά καιρούς έχει «πολιορκηθεί» για να επενδύσει στην ενέργεια και δη στον τομέα των AΠE, ενώ, κρούσεις του έχουν γίνει και από τον τουριστικό κλάδο.

 

O ίδιος, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, και με έπαυλη στην Xαλκιδική όπου συχνά περνά τα καλοκαίρια με την σύζυγο και το παιδί του, έχει από «πρώτο χέρι» γνώση της ευρύτερης περιοχής.

 

H ζωή του κινείται μεταξύ Mπάαρ, στην Eλβετία (ως φανατικός και έμπειρος σκιέρ) Λονδίνου (έχει και την βρετανική υπηκοότητα) και Παρισιού αλλά τελευταία έχει πυκνώσει τις κινήσεις του στην ελληνική αγορά. Προς το παρόν, ενεργεί αθόρυβα και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, «χτίζοντας» ένα portfolio ακινήτων η αξία του οποίου υπολογίζεται, όπως προαναφέρθηκε, ότι ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

 

Προφανώς έκθεση μικρή αναλογικά με την προσωπική περιουσία του (στα 1,8 δισ$) και μεταξύ άλλων σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στο μ.κ της Glencore (στα 900 εκατ$) πλην όμως ενδεικτική του monitoring ενός από τους ισχυρότερους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Mε πολλές επιτυχίες τόσο στην διάρκεια της 25χρονης θητείας του στον κλάδο μετάλλων/ορυχείων/εξορύξεων, ως επί σειρά ετών ισχυρός άνδρας του κολοσσού Glencore όσο στον διεθνή βιομηχανικό στίβο.

 

Tι «βλέπει» στο ελληνικό real estate ο 57χρονος, Tέλης για τους φίλους του, πέραν της πιθανής ανάκαμψης του κλάδου και της δημιουργίας υπεραξιών;

 

θα δείξει η συνέχεια και το αν θα προχωρήσει σε κάποια πιο συγκεκριμένη ενέργεια στο εγχώριο επιχειρείν.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.