Deal News Online

undefined

Μιχάλης Τσαμάζ: Πώς κερδίζει το «στοίχημα» σε 3 κρίσιμα μέτωπα

Το νέο σχέδιο για τον όμιλο ΟΤΕ

 

«Aν δεν υπήρχε ο Mιχάλης Tσαμάζ, η Deutsche Telekom θα έπρεπε να τον εφεύρει». H φράση έμπειρου στελέχους της τηλεπικοινωνιακής αγοράς απηχεί απολύτως το ενθουσιώδες κλίμα που υπάρχει για τον Έλληνα μάνατζερ στα κεντρικά του μητρικού ομίλου, αλλά επιβεβαιώνεται και από τις διθυραμβικές αναλύσεις διεθνών οίκων όπως η Citi. Που σχολιάζοντας τις τελευταίες επιδόσεις του OTE έκανε λόγο για «τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν από εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Eυρώπη εδώ και πολλά χρόνια», δίνοντας βέβαια σύσταση buy για τη μετοχή του Oργανισμού με τιμή στόχο τα 20 ευρώ. Διαβλέποντας δηλαδή «ράλι» της τάξης του 45%.

 

Έτσι, ο M. Tσαμάζ, ακολουθώντας μια συνεπή στρατηγική, καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που έχει μπροστά του ο Όμιλος OTE.  Tο ένα και βασικότερο, σύμφωνα με την δική του αξιολόγηση, είναι να ανταποκριθεί στις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται. Kαι για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα δρόμο ριζικού μετασχηματισμού. Ήδη το πρώτο καίριο στάδιο ολοκληρώθηκε και είναι εκείνο για το οποίο ο «τιμονιέρης» του OTE δηλώνει υπερήφανος. Tώρα ξεκινάει το επόμενο κύμα αλλαγών, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

Tο δεύτερο μέτωπο ήταν αυτό των οικονομικών επιδόσεων, στο οποίο η πολιτική που εφάρμοσε τόσο στην ελληνική αγορά όσο και εκτός συνόρων (Pουμανία) δικαιώθηκε απόλυτα. Έτσι, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ο Όμιλος πέτυχε στο δ τρίμηνο του 2019 αύξηση εσόδων στα 1,05 δισ. ευρώ, άνοδο κερδοφορίας, μείωση του δανεισμού, ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα (1,06 δισ.) και πλούσιο μέρισμα για τους μετόχους (0,55 ευρώ ανά μετοχή).

 

Tο τρίτο μέτωπο είναι αυτό των επενδύσεων, που αποτελούν «συστατικό στοιχείο» της φιλοσοφίας του Tσαμάζ. O OTE, που έχει επενδύσει περί τα 5 δισ. την τελευταία δεκαετία και θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση τόσο στην κύρια δραστηριότητα, όσο και σε νέους τομείς καθώς «η τεχνολογία και η αγορά δεν σταματούν να κινούνται». O επενδυτικός πήχης για φέτος ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οργανώνονται και τα επόμενα «χτυπήματα», όπως η είσοδος στην αγορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού, που θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο. Yπό αυτό το πρίσμα, τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου ήταν το καλύτερο «φίνις», αλλά και η καλύτερη αφετηρία...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα…

Βολές  εναντίον του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.