Deal News Online

undefined

Κοροναϊός, κρούσματα: Ο ΙΣΑ ζητά ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας

Τι ζητούν από τον Υπουργό Υγείας

 

Η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού γεννά την ανάγκη για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού και αξιοποίηση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν από τους 400 γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, αναφέρεται στην επιστολή του ΙΣΑ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, στην οποία ζητά να ενισχυθούν οι δημόσιες Δομές Υγείας, με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο ΙΣΑ ζητά να επισπευστούν οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα στελεχώσουν άμεσα τα νοσοκομεία να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και παράλληλα να αξιοποιηθούν όποιοι από το έμπειρο προσωπικό του ΕΣΥ που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε επιθυμούν να επιστρέψουν για διάστημα ενός χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες.

 

Επίσης ζητά να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού -το οποίο αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για να νοσήσει από τον ιο- όπως είναι το αναγκαίο υλικό προστασίας π.χ μάσκες απολυμαντικά κ.τ.λ

 

Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

 

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς και επιστήμονες φαίνεται ότι θωράκισαν τη χώρα σε επίπεδο πρόληψης διασποράς του κοροναϊού [Covid-19] στην κοινότητα, στο μέτρο του δυνατού. Φαίνεται όμως ότι διεθνώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συνεπώς και στη χώρα μας βρισκόμαστε μπροστά σε μία πανδημία. Τα μέτρα πρόληψης δεν επαρκούν.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και σύμβουλος της πολιτείας θεωρεί χρέος του και επιβεβλημένο να συμβάλει στο αγώνα αυτό της πολιτείας και της κοινωνίας με συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Έχουμε ήδη ζητήσει δημοσίως να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας, με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του Κορωναιού στη χώρα μας και συγκεκριμένα να επισπευστούν οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

 

Προτείνουμε επίσης και ζητούμε να εξεταστεί άμεσα ως μέτρο έκτακτης ανάγκης η, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση, επιστροφή των ιατρών του ΕΣΥ που πρόσφατα, προ διμήνου μόλις, συνταξιοδοτήθηκαν από το ΕΣΥ για τουλάχιστον ένα έτος. Αυτοί, οι περίπου 400 συνάδελφοι, έχουν κατά τεκμήριο την εμπειρία και τη γνώση να αντιμετωπίσουν σοβαρά πάσχοντες ασθενείς, αλλά και να εκπαιδεύσουν τις νεότερες γενιές των συναδέλφων μας. Είναι κατά τεκμήριο ικανοί να συντονίσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της ενδεχόμενης πανδημίας, να εφαρμόσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ή θεραπεία.

 

Αποτελούν και συνιστούν ένα έμπειρο και πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να βοηθήσουν αποτελεσματικά για τη συστηματική και βέλτιστη αντιμετώπιση μίας έκτακτης κατάστασης που ενδέχεται να προκύψει στο άμεσο μέλλον για το συγκεκριμένο σκοπό και σε συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα επιλεγούν με την αυτονόητη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών για το υγειονομικό προσωπικό. Αρκεί η σχετική πολιτική βούληση και νομοθετική πρωτοβουλία.»

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.