Deal News Online

undefined

Ελλάκτωρ: Η μεθοδευμένη φημολογία και οι νέοι στόχοι

Σε τηλεδιάσκεψη προχώρησε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μεταξύ της διοίκησης και μετόχων του ομίλου, με αφορμή την πτώση των μετοχών, όπου μετείχαν ο πρόεδρος της εταιρίας, Γιώργος Προβόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Μάνος Χρηστέας, ο Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Αντώνης Χατζηιωάννου και ο Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων, κ. Μιχάλης Τσαντήλας.

 

Ο κ. Προβόπουλος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην πτώση των μετοχών, τονίζοντας πως από την μία η πίεση στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω του κορωνοϊού και από την άλλη μία «μεθοδευμένη φημολογία», έφεραν την πτώση των μετοχών. Καθησύχασε όμως τους πάντες, τονίζοντας ότι ο όμιλος παρά τις «ανήθικες εικασίες» έχει πετύχει πολλά τους τελευταίους 18 μήνες.

 

Επεσήμανε στους μετόχους και τους αναλυτές πως στις 5 Μαρτίου σημειώθηκε μία «ακραία» πτώση των μετοχών, που οφειλόταν μερικώς στη γενικότερη αρνητική τάση στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω του διεθνούς αντίκτυπου του κορωνοϊού. Ωστόσο, η μεγάλη πτώση των μετοχών σε μία ημέρα, όπως είπε, οφειλόταν και στο ότι η εταιρία «έπεσε προφανώς θύμα μεθοδευμένης φημολογίας, η οποία βασίστηκε σε μία σειρά ψεύτικων ισχυρισμών από συγκεκριμένη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα».

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνέχισε τονίζοντας πως ο όμιλος αντέδρασε στις «ανήθικες εικασίες» με δύο ανακοινώσεις την ίδια ημέρα, αλλά και την επόμενη και οργάνωσε αυτήν την τηλεδιάσκεψη με σκοπό να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν οι μέτοχοι.

 

«Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τις συναλλαγές της 5ης και 6ης Μαρτίου 2020», σημείωσε στους μετόχους, κάνοντας αναφορά σε όσα έχει πετύχει το Δ.Σ. του ομίλου στην μέχρι τώρα παρουσία του τους τελευταίους 18 μήνες.

 

Στη συνέχεια ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές προοπτικές του ομίλου σε ποικίλες αγορές και γεωγραφικές περιοχές, ενώ έκανε αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου. Καταλήγοντας επανέλαβε την πρόθεσή του να παραμείνει στο Δ.Σ. του ομίλου.

 

Καλλιτσάντσης: Ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια δείχνοντας ανθεκτικότητα

 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΝ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, έκανε μία αναδρομή στο τι έχει καταφέρει η διοίκηση σε επιχειρηματικό επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του ποσοστού του ομίλου στο 65.8%, στην παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου για 40+10 χρόνια, καθώς και την επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα κάνουν, διευρύνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο των έργων παραχώρησής σε έργα πέραν των αυτοκινητοδρόμων. Επίσης στάθηκε στην έκδοση δύο διεθνών ομολόγων που εξασφάλισαν 670 εκατομμύρια ευρώ στον όμιλο, διαφοροποιώντας έτσι τις πηγές χρηματοδότησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

 

Ο κ. Καλλιντάντσης αναφέρθηκε και σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με μια γερμανική υπόθεση ανταγωνισμού. Η απόφαση έλεγε πως εάν μια εταιρεία έχει μπει σε διευθέτηση με την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας προέλευσής της, τότε η παράβαση θεωρείται ότι έχει διαπραχθεί κατά τη στιγμή επίτευξης της διευθέτησης και όχι κατά το χρόνο που διαπράχθηκε αρχικά.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα να βρίσκονται ξαφνικά κατηγορούμενες για ψευδείς δηλώσεις, δεδομένου ότι η αφετηρία της τριετούς περιόδου ήταν πλέον διαφορετική από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί. Τόνισε πως εξαιτίας της απόφασης αυτής χάθηκαν επενδύσεις ύψους άνω των 400 εκ. ευρώ, ενώ άλλοι σημαντικοί διαγωνισμοί, όπως ο διαγωνισμός για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνα, ήταν κολλημένοι για διάστημα περίπου ενός έτους, εξαιτίας των δικαστικών επιπτώσεων που απέρρεαν από την προαναφερθείσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

 

«Το γεγονός ότι η ΑΚΤΩΡ κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα παραπάνω είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας της Διοίκησης, καθώς και της αφοσίωσης των ανθρώπων της», είπε στους μετέχοντες της τηλεδιάσκεψης.

 

Ο κ. Καλλιτσάντσης τόνισε πως το Δ.Σ. είναι ειλικρινές και λειτουργεί με διαφάνεια παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει.

 

«Σε κάθε επικοινωνία που είχαμε μαζί σας, σας είπαμε τι γνωρίζαμε ότι είναι εντελώς αλήθεια τη δεδομένη χρονική στιγμή και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε» είπε στους μετόχους, κάνοντας λόγο για fake news όσον αφορά τις φήμες για την εταιρία, μετά την πτώση των μετοχών. «Να είστε πολύ προσεκτικοί και σκεπτικοί σχετικά με τις φήμες και τις μη επαληθευμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν από καιρό σε καιρό σχετικά με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ», είπε στους μετόχους.

 

Ερωτηθέντες αμφότεροι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης σχετικά με τις φήμες περί έντασης στις μεταξύ τους σχέσεις απέρριψαν ως ανυπόστατους αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας πως αλληλοστηρίζονται και αντίστοιχα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στον Όμιλο και στη Διοίκηση. Οσον αφορά την χρηματοδότηση της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, επεσήμανε πως έχει εξασφαλιστεί τόσο μέσω της δεύτερης έκδοσης του ομολόγου, όσο και μέσω τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος είναι σε τελικό στάδιο κλεισίματος. Η υπογραφή της παραχώρησης έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου.

 

Τέλος, τα τρία από τα 4 φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία που επιβάρυναν με απροσδόκητες ζημιές τη χρήση του 2019, έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ εντός του δεύτερου τριμήνου του 2020 ολοκληρώνεται και το 4ο χωρίς να εκτιμάται επιπλέον επιβάρυνση της χρήσης του 2020.

 

Εξάρχου: Η ΑΚΤΩΡ αποκατέστησε την σχέση της με τους πελάτες της

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στα Βαλκάνια, τονίζοντας πως εκεί βρίσκεται το σημαντικότερο πρόβλημα της εταιρίας μετά τον διορισμό της νέας διοίκησης.

 

«Πελάτες που είχαν χάσει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στην εκεί διοίκησή μας, αρνήθηκαν να συναλλάσσονται με τα ανώτατα στελέχη μας, αναθέτουσες αρχές απειλούσαν με αντικατάστασή μας από τα έργα, απλήρωτοι υπεργολάβοι εγκατέλειπαν εργοτάξια και φυσικά ελλόχευε ο κίνδυνος εκατοντάδων εκατομμυρίων νέων ζημιών ως αποτέλεσμα όλων αυτών», είπε αρχικά στους μετόχους και έκανε αναφορά στην αντίδραση της εταιρίας, λέγοντας πως απομάκρυναν «σχεδόν όλα τα στελέχη που συνέβαλαν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση για τη φήμη της ΑΚΤΩΡ» και πως «αποκαταστήσαμε την επικοινωνία με τις αναθέτουσες αρχές, τους πελάτες και τους υπεργολάβους».

 

Συνέχισε λέγοντας πως η εταιρία κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με έργα που ανέλαβε σε Αλβανία, Σερβία και Ρουμανία, όπου στην περίπτωση της τελευταίας χώρας, η εταιρία συμμετείχε σε μια σειρά διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας δύο νέα και υψηλού προϋπολογισμού έργα. Επεσήμανε επίσης πως η εταιρία εστιάζει περισσότερο στην εγχώρια αγορά, γεγονός που «θα περιορίσει την δράση της σε χώρες όπως η Ρουμανία. Μάλιστα, σημείωσε πως περιμένει έσοδα της τάξεως του 1 δις που θεωρείται μία «ασφαλής ζώνη» για την εταιρία. Ανακοίνωσε μάλιστα πως η ΑΚΤΩΡ έχει προσλάβει την Alvarez & Marshal προκειμένου να υποστηρίξει τη Διοίκηση με απαιτούμενες οργανωτικές και επιχειρησιακές αλλαγές, ώστε να βελτιώσει την συνολική απόδοση της εταιρείας».


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.