Deal News Online

undefined

Μητσοτάκης: Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία»


Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα λόγω κοροναϊού ξεκαθάρισε ότι η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του.

 

«Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

«Καμία δομή δεν περισσεύει»

 

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου», τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε: «Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν».

 

Τα μέτρα που παίρνονται στην υγεία


Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι προσθέτονται κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων ενώ προσέθεσε ότι «με διαδικασίες-εξπρές προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές και γιατροί με διετείς συμβάσεις».

 

Όπως ξεκαθάρισε «οι πρώτοι θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και μετά την κρίση, θα παραμείνουν στο Δημόσιο σύστημα υγείας».

 

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη.

 

Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε.

 

Δεν κινδυνεύει η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά


Αναφερόμενος στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων είπε ότι ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, η οποία πάντως δεν θέτει σε κίνδυνο την σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στη Γ' Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες.

 

Απευθυνόμενος στα παιδιά ο πρωθυπουργός είπε: «Συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι και όποτε μπορείτε άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω. Αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου μεταδίδεται ευκολότερα η νόσος. Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες! Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά αν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα».

 

Τι είπε για τις εκκλησίες

 

Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες.

 

Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά :«Τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο. Ως πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες.

 

Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας. Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα "πιστεύω" μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον "πλησίον" στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.

 

Γι' αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ' το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη».

 

Τι προβλέπεται για την άδεια ειδικού σκοπού

 

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα εφαρμόζεται ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς.

 

Πρόκειται για την άδεια ειδικού σκοπού η οποία περιλαμβάνει πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου.

 

Η σχετική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει για κάθε 4 ημέρες άδειας οι 3 να είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική άδεια.

 

Πρώτη καταχώρηση 19:51


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.