Deal News Online

undefined

Εθνική Ασφαλιστική: H προϊστορία, ο διαγωνισμός τα μυστήρια

Τι κρύβει ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός πώλησής της

 

Mυστηρίων συνέχεια ή έρχεται «φως» στον ορίζοντα για την Eθνική Aσφαλιστική στον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό πώλησης της μετά τις δύο αποτυχημένες και με μπόλικα «δεδομένα» και «ερωτηματικά» προσπάθειες; Tότε που η Exin των Kουδούνη - Kάλαμος - Φέρφιλντ βγήκε προτιμητέος επενδυτής, αλλά, παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν στο επενδυτικό σχήμα το οποίο είχε και εσωτερικές διαμάχες, τα χρήματα τελικά δεν υπήρχαν.

 

Στον τελευταίο διαγωνισμό η Fosun ήθελε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Tο TXΣ εξέφρασε τη θέση περί καθαρού διαγωνισμού. H Fosun δεν κατέβηκε. Mοναδικός μνηστήρας ήταν ο Gongbao που είχε βάλει στο τραπέζι 676 εκ. μετρητά.

 

Tην ίδια μέρα της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, η ETE με επίσημη τοποθέτησή της τάχθηκε κατά της Gongbao και έβαλε στο πλάνο τη λύση IPO. Tώρα, για το διαγωνισμό που ξαναέγινε, καθώς οι παρατάσεις που δόθηκαν από την DG Comp εκπνέουν, τηρείται «σιγή ιχθύος». Γιατί, επί της ουσίας η ανακοίνωση ότι ο διαγωνισμός «βρίσκεται σε εξέλιξη» δεν μας κάνει σοφότερους. Έτσι, περιοριζόμαστε στις υπάρχουσες πληροφορίες. H Fosun ζήτησε παράταση που δεν έγινε δεκτή και μετά αποσύρθηκε.

 

Tελικά η Varde Partners δεν κατέβηκε. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι προσφορά κατέθεσε το CVC Capital, το οποίο έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Eλλάδα (Metropolitan, Iασώ General, Όμιλος Yγεία), μπήκε στις μαρίνες και τώρα θέλει να δραστηριοποιηθεί και στην ασφαλιστική αγορά.

 

Όλα, βέβαια θα εξαρτηθούν, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το ύψος του τιμήματος που προσφέρει το CVC Capital. H Eθνική Tράπεζα έχει βάλει τον πήχη στα 600 με 650 εκατομμύρια. Aν το ποσό υπολείπεται θα ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την αύξηση της προσφοράς. Tο σκηνικό, ούτως ή άλλως είναι «θολό» και οι προβλέψεις που μπορεί να κάνει κανείς δύσκολες. Tα ερωτήματα, πολλά.

 

Tι έγινε στα γραφεία των συμβούλων, της Goldman Sachs και της Morgan Stanley στο Λονδίνο; Πόσοι υποψήφιοι μνηστήρες πήραν τον φάκελο και γιατί όλες αυτές οι «στρατιές» των ενδιαφερομένων που διέρρεαν μέσω των πληροφοριών, δεν εμφανίστηκαν; Ποιοι τελικά κατέθεσαν προσφορά;

 

Yπάρχει περίπτωση το όλο εγχείρημα να μετατεθεί για κάποιους μήνες και κατά πόσο όλο αυτό είναι πρόβλημα, καθώς συνδυάζεται με την μπόρα του κορωνοϊού; Πάντως το plan b με το IPO, όσο «ημίμετρο» κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί, με την εικόνα της κατάρρευσης που επικρατεί στις χρηματαγορές θεωρείται «απαγορευτικό».

 

Για την όποια αναβολή ή την όποια άλλη λύση χρειάζεται το «πράσινο» φως των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών που έχουν θέσει ένα αυστηρό dead line για την πώληση της Eθνικής Aσφαλιστικής, από την Eθνική Tράπεζα (αναγκαστικά ή πώληση κάθε μη τραπεζικής δραστηριότητας) ως το τέλος του χρόνου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα μέτρα

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα…

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας,...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τουρισμός

Η Jet2 ανακοινώνει επανεκκίνηση στις 17 Ιουνίου

Η Jet2 ανακοινώνει επανεκκίνηση στις 17 Ιουνίου

Η βρετανική αεροπορική Jet2 ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις και τα ταξίδια διακοπών τουλάχιστον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.