Deal News Online

undefined

Βρετανία: Οργή για την κυβερνητική στάση απέναντι στον κορωνοϊό

Αίτημα Τζόνσον προς Rolls Royce, Honda, Ford

 

Την κατακραυγή των πολιτών για την απόφασή του να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που ο ίδιος απευθύνεται σε Rolls Royce, Honda, Ford προκειμένου να φτιάξουν μηχανικούς αναπνευστήρες.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό ορισμένοι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι άλλες χώρες κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

Η Βρετανία έχει καταγράψει 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35 θανάτους.

 

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η "επιστημονική συμβουλή" είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί μέτρο που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή, αλλά όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

 

Η κατακραυγή του κόσμου

 

"Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη και για να προστατέψει την οικονομία βλάπτει τις ζωές των ανθρώπων", δήλωσε μία γυναίκα στο Ντονκάστερ της βόρειας Αγγλίας που αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι για να αποφύγει την μετάδοση του ιού προς τους ηλικιωμένους που ζουν στο σπίτι.

 

"Δεν εμπιστεύομαι τις οδηγίες της κυβέρνησης, ούτε την κυβέρνηση στην διαχείριση αυτού του θέματος", δήλωσε άλλη γυναίκα από το Άνγκλεζι της Ουαλίας.

 

Εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο Reuters σήμερα δήλωσαν ότι ο αριθμός των απουσιών ήταν ιδιαίτερα αυξημένος.

 

Τα tag #Covid19Walkout και #CloseTheSchoolsNow είναι τα πρώτα σήμερα στο Twitter. Μαθητές ανεβάζουν φωτογραφίες με σχολικούς διαδρόμους και σκάλες, όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός και είναι αδύνατον να τηρηθούν αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

 

"@Μπόρις Τζόνσον είναι ώρα για δράση", "Χρειαζόμαστε δράση για να ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ! Γιατί είμαστε η μόνη χώρα που δεν κάνει τίποτε; Είναι τόσο απογοητευτικό!" γράφουν οι χρήστες του Twitter.

 

Γραπτή διαμαρτυρία


Στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου κυκλοφορεί υπόμνημα που καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και έχει συγκεντρώσει 590.000 υπογραφές, ενώ ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα. Οποιαδήποτε έκκληση συγκεντρώνει περισσότερες από 100.000 υπογραφές θεωρείται υποψήφια για εξέταση από το κοινοβούλιο.

 

Στην Βόρεια Ιρλανδία μητέρα παιδιού με υποκείμενα προβλήματα υγείας κατέθεσε επείγουσα δικαστική προσφυγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την στάση της.

 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι οδηγίες δεν έχουν αλλάξει.

 

Ορισμένα σχολεία έχουν κλείσει εξαιτίας της ύπαρξης μέλους του προσωπικού ή μαθητή με συμπτώματα της επιδημίας Covid-19, αλλά εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα είναι αυτά.

 

"Είναι μία δυναμική κατάσταση. Δεν θα παίξουμε το παιγνίδι με τους αριθμούς. Ορισμένα σχολεία ανοίγουν, κλείνουν, ξανανοίγουν"...είπε η εκπρόσωπος.

 

Αίτημα Τζόνσον προς Rolls Royce, Honda, Ford

 

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από την άλλη πρόκειται να απευθυνθεί σε βιομηχανικές μονάδες για την παραγωγή «υγειονομικού εξοπλισμού» με σκοπό να εξοπλιστεί το εθνικό κέντρο υγείας της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

Πρόκειται για μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής, την οποία προσβάλει ο κορωνοϊός.

 

Ο Τζόνσον «Θα τονίσει τον ζωτικό ρόλο των κατασκευαστών της Βρετανίας για την προετοιμασία της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό και θα τους ζητήσει να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης, οι συνταξιούχοι γιατροί κλήθηκαν να επανέλθουν στην εργασία τους και κάποιες προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώνονται, όπως αναφέρει το Reuters.

 

Πολλές χώρες προσπαθούν να αγοράσουν μηχανικούς αναπνευστήρες με σκοπό να κρατήσουν τους ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού, εν ζωή.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χανκοκ, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την παραγωγή τέτοιου είδους μηχανημάτων.

 

Δεν έγινε, ωστόσο, αμέσως σαφές πώς ένας κατασκευαστής μηχανών και αυτοκινήτων θα μπορούσε να στραφεί στην παραγωγή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, τι πιστοποίηση θα χρειαζόταν και τι εξοπλισμό.

 

Μία επιλογή θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση κανόνων αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν ορισμένες παραγγελίες σε εργοστάσια γρηγορότερα. Η βρετανική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά είναι απίθανο να μπορεί να παράγει και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τα μηχανήματα.

 

Ο Τζόνσον πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα τη Δευτέρα και θα πραγματοποιήσει επίσης τηλεφωνική συνάντηση με τις μεγάλες εταιρείες.

 

Η Rolls Royce, μια βρετανική εταιρεία μηχανικών που κατασκευάζει τους κινητήρες αεροσκαφών για τα μεγαλύτερα αεροπλάνα όπως τα Boeing και τα Airbus, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσε.

 

Η Honda, δήλωσε ότι είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής επιπλέον μηχανημάτων.

 

Η Ford εκμεταλλεύεται δύο εργοστάσια κινητήρων στη Βρετανία, τα οποία έφτιαξαν μόλις 1,1 εκατομμύρια κινητήρες το 2019. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι αξιολογεί την κατάσταση, ενώ ένας από τους δύο χώρους, στο Bridgend της Ουαλίας, πρόκειται να κλείσει φέτος.

 

Η θυγατρική της Peugeot έχει επίσης κληθεί να βοηθήσει.

 

Με μια απότομη αύξηση των αναμενόμενων περιπτώσεων, ο Χάνκοκ δήλωσε την Κυριακή ότι πολλά ξενοδοχεία που είναι κενά θα μπορούσαν να αποτελέσουν έτοιμες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα των ανθρώπων, αλλά θα χρειαζόταν εξοπλισμός παροχής οξυγόνου.


protoselida

World Business

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα μέσα από τα GFG café-cuisine

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του αναδεικνύουν…

Η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η GFG (Greek From Greece) café-cuisine ανακοινώνουν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με...

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Υγεία & Διατροφή

Gilead: Η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη μειώνει κατά 62% τον κίνδυνο θανάτου

Gilead: Η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη μειώνει κατά 62%…

Η Gilead Sciences δημοσίευσε την Παρασκευή νέα δεδομένα σχετικά με την  ρεμδεσιβίρη, τα οποία δείχνουν...

Περιβάλλον

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικήςμαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.