Αποδίδει κέρδη το «νοικοκύρεμα» της Aegean

Νοικοκύρεμα για την Aegean καθώς το α' εξάμηνο σημειώθηκε σημαντική συρρίκνωση ζημιών αλλά παράλληλα και αύξηση πωλήσεων.

 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 295,2 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 10%, λόγω της αύξησης κατά 24% που επετεύχθη το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 19,8 εκατ. έναντι καθαρών ζημιών ύψους 32,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2010.

 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2010 είχαν επιβαρυνθεί από έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης ύψους 6,7 εκατ.

 

Προστίθεται πως παρά την κρίση στην ελληνική οικονομία η οποία έχει υποχρεώσει τον περιορισμό των συχνοτήτων στο εσωτερικό δίκτυο, η εταιρεία ακολουθεί στρατηγική επέκτασης του δικτύου της στο εξωτερικό, ενισχύοντας την παρουσία της με προορισμούς και συχνότητες σε σημαντικές αγορές.

 

Ο ρόλος της ομοιογένειας του στόλου


Η εταιρεία σημειώνει ακόμη πως οι εξοικονομήσεις στο κόστος λόγω της ομοιογένειας του στόλου που αποτελείται πλέον αποκλειστικά από αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 καθώς και η βελτίωση της παραγωγικότητας δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν πλήρως τις επιπτώσεις από την πτώση της αγοραστικής δύναμης των ελλήνων καταναλωτών, αλλά και την σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμου.

 

Συγκεκριμένα, το κόστος καυσίμων ανήλθε σε 81,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,4 εκατ. ή 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας βελτιώθηκαν σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010.

 

Έτσι, προστίθεται, παρά την σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε σε αγορά χρονοθυρίδων (slots) στα αεροδρόμια του Λονδίνου (Heathrow) και του Παρισιού (Charles de Gaulle), τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 205 εκατ. την 30.06.2011, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα της εταιρείας να ολοκληρώσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό.

 

Συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο, η επιβατική κίνηση της εταιρείας αυξήθηκε οριακά κατά 1%, με την Aegean να μεταφέρει 2,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η εικόνα όμως είναι εντελώς διαφορετική στο δεύτερο τρίμηνο όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 15% ενώ η κίνηση εξωτερικού κατά 29%.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.