Deal News Online

undefined

Κίνα: Αποτυχημένη εκτόξευση διαστημικού πυραύλου νέας γενιάς

Ο πρώτος από τους νέους πυραύλους μεσαίου μεγέθους της Κίνας Long March-7A που δοκιμάστηκε να εκτοξευθεί τη Δευτέρα δεν πέτυχε τον στόχο του, με αποτέλεσμα να μην τεθεί σε τροχιά ένας απόρρητος δορυφόρος.

 

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 9:34 μ.μ. ώρα Πεκίνου, από το διαστημικό κέντρο εκτόξευσης Wenchang στην ακτή της επαρχίας Hainan της νότιας Κίνας, αλλά μια δυσλειτουργία παρουσιάστηκε αργότερα. Οι Κινέζοι μηχανικοί ερευνούν την αιτία της αποτυχίας.

 

Το φορτίο της εκτόξευσης είχε ανακοινωθεί νωρίτερα πως ονομαζόταν «νέος δορυφόρος επικύρωσης τεχνολογίας- 6», χωρίς να γίνουν γνωστές αργότερα περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Ο Long March 7A αποτελεί παραλλαγή του Long March 7. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του σημαίνει πως έχει κοινούς κινητήρες με άλλους νέους πυραύλους της «οικογένειας». Έχει μήκος άνω των 60 μέτρων και μάζα απογείωσης 573 τόνους, σύμφωνα με την China Acadamy of Launch Vehicle Technology, θυγατρική της CASC. Προορίζεται να αποτελέσει τον κύριο πύραυλο της χώρας και εκτοξεύσεις δορυφόρων.

 

Δεδομένου ότι ο Long March 7A χρησιμοποιεί πολλές από τις ίδιες τεχνολογίες όπως και κοινούς κινητήρες με άλλες ρουκέτες στην οικογένεια Long March, η πρόσφατη δυσλειτουργία θα μπορούσε να προξενήσει επιπτώσεις στις ήδη προγραμματισμένες εκτοξεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ανεξάρτητης διαπλανητικής αποστολής της Κίνας στον Άρη τον Ιούλιο.

 

Η Κίνα φαίνεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει πάνω από 40 εκτοξεύσεις μέσα στο 2020, παρά τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού. Η Expace, πάροχος υπηρεσιών εκτόξευσης- παρακλάδι της αμυντικής βιομηχανίας CASIC, έχει αρχίσει ξανά τις δραστηριότητές της, παρά το ότι οι εγκαταστάσεις της ήταν κοντά στο επίκεντρο του ξεσπάσματος, στη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

 

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές εκτοξεύσεις αναστέλλονται, ενώ τα κέντρα της NASA αρχίζουν να λειτουργούν με τους εργαζομένους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Επίσης, η ρωσική Roscosmos ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ακύρωση της ενημέρωσης των ΜΜΕ για εκτόξευση (Soyuz MS-16) που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου.


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.