Deal News Online

undefined

Χατζηθεοδοσίου: Προέχει η υγείας μας και μετά θα κάνουμε τον οικονομικό απολογισμό

"Κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί απόλυτα ασφαλής από την πανδημία του κορωνοϊού", επισήμανε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ενώ τόνισε πως "Εκπροσωπώντας τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταλαβαίνω τις αγωνίες των συναδέλφων μου για τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία πλέον έχουμε μπει όλοι και που έχει και σοβαρότατες οικονομικές διαστάσεις. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να κάνουμε τον απολογισμό, να δούμε τις συνέπειες αυτού του εφιάλτη και να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της επόμενης μέρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσουμε την υγεία μας."

 

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

 

"Οι ραγδαίες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορωνοϊού και οι εφιαλτικές εικόνες από το εξωτερικό με εκατοντάδες φέρετρα και γεμάτες κλινικές από ανθρώπους που νοσούν, πρέπει να μας αφυπνίσουν όλους.

 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δηλαδή τη δική μας, των ανθρώπων που αγαπάμε, των συνανθρώπων μας.

 

Κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί απόλυτα ασφαλής από την πανδημία του κορονοϊού, από αυτόν τον ύπουλο και αόρατο εχθρό. Και προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο όταν -ακούγοντας τους ειδικούς και τους επιστήμονες- αντιλαμβάνομαι ότι τον μεγαλύτερη κίνδυνο αντιμετωπίζει ο γηραιότερος πληθυσμός της χώρας και οι ευπαθείς ομάδες.

 

Δηλαδή οι γονείς μας, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συγγενείς και φίλοι μας. Η γενιά που πάνω στα ερείπια που άφησαν πόλεμος και εμφύλιες διαμάχες, δημιούργησε, πρόκοψε, έβαλε τις βάσεις για να απολαύσουμε όλοι εμείς ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Θα είναι τραγικό αν εξαιτίας της δικής μας εγωιστικής στάσης, αυξηθεί ο κίνδυνος για αυτούς τους ανθρώπους.

 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το "Μένουμε Σπίτι" δεν είναι μία απλή τάση των ημερών αλλά μία υπεύθυνη στάση για την προστασία όλων μας. Και οφείλουμε να υπακούσουμε στις συστάσεις της Πολιτείας και των ειδικών.

 

Εκπροσωπώντας τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταλαβαίνω τις αγωνίες των συναδέλφων μου για τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία πλέον έχουμε μπει όλοι και που έχει και σοβαρότατες οικονομικές διαστάσεις.

 

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να κάνουμε τον απολογισμό, να δούμε τις συνέπειες αυτού του εφιάλτη και να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της επόμενης μέρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσουμε την υγεία μας.

 

Για να μετρήσουμε στο τέλος τις μικρότερες δυνατές απώλειες. 'Αρα για την ώρα, μέτρα προφύλαξης, υπομονή και υπακοή στις οδηγίες.

 

Οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλοι οι άνθρωποι που σήμερα εργάζονται σε κρίσιμους τομείς για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου και για να λειτουργεί το κράτος, θα μπορούν να κάνουν καλύτερα το λειτούργημα τους αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει σε ελεγχόμενα επίπεδα.

 

Στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε. Ακόμα και αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα γίνει γιατί το απαιτούν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

"Μένουμε Σπίτι", περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες, προσέχουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας και περιμένουμε να περάσει ο εφιάλτης".


protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα Μέσα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.