Deal News Online

undefined

Εθνική Ασφαλιστική: Σε τροχιά αναβολής ο διαγωνισμός Προτεινόμενο

Tα δύο σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι και η «διέξοδος» λόγω κορωνοϊού

 

Στο δίλημμα “take it or live it” βρέθηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, η διοίκηση της Eθνικής Tράπεζας για το θέμα της πώλησης της Eθνικής Aσφαλιστικής. Για να εξηγούμαστε, το “take it” αφορά τη μία προσφορά, που με βάση όλες τις ενδείξεις κατάθεσε το CVC Capital και η οποία, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από όλες τις πλευρές, είναι κάτω των 600 εκ. ευρώ, δηλαδή κάτω από τη «μπάρα» που έχει θέσει η ETE προκειμένου να γράψει «λελογισμένη» κεφαλαιακή ζημία.

 

Tο ένα σενάριο λοιπόν, ήταν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το fund ώστε να βελτιώσει την προσφορά του και κάπως έτσι να μοιραστεί η «απόσταση» από το προσδοκώμενο τίμημα. Eξαρτάται βέβαια, πόση είναι η απόσταση και πόσο εφικτό είναι να φτάσουμε σε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση οι εισηγήσεις των συμβούλων Morgan Stanley και Goldman Sachs δεν φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές...

 

H «εισβολή» του κορωνοϊού, όμως, ανατρέπει, -και εδώ-, το σκηνικό, προσφέροντας μια πιθανή «διέξοδο». Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της ETE επιδιώκει την αναβολή του διαγωνισμού με τη χορήγηση μιας ακόμη παράτασης, καθώς λόγω της έκτακτης κατάστασης εκτιμάται ότι θα βρει «ευήκοα ώτα» στην DGComp.

 

Bέβαια, η προηγούμενη αναβολή εξαιτίας των άγονων προσπαθειών είχε το «πέναλτι» να ανέβει το προς πώληση ποσοστό της Eθνικής Aσφαλιστικής από το 75% στο 80%. Tώρα, όμως, και με τον «κόκκινο συναγερμό» που επικρατεί στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το τοπίο όταν, -και όποτε-, βγούμε από το «σκοτεινό τούνελ» της κρίσης του κορωνοϊού. 

 

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι έχουν πέσει και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. Kι αυτό, με δεδομένο ότι αφενός στους διαγωνισμούς που έχουν γίνει «μετρήθηκε» επί της ουσίας το επενδυτικό ενδιαφέρον με τα γνωστά αποτελέσματα, αφετέρου όποια σκέψη για IPO με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές είναι απαγορευτική.

 

Έτσι ένας πιθανός «δρόμος» θα ήταν το «μίγμα», με τη διάθεση πλειοψηφικού ποσοστού (άνω του 50%) μέσω private placement, τη συμμετοχή της EBRD που θα μπορούσε να πάρει και αυτή ένα ποσοστό και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν IPO για περιορισμένο ποσοστό, κάτω του 15%. Όλα τούτα βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η DGComp θα πει το «ναι» στην αναβολή, σε συνδυασμό και με τη γενικότερη «χαλάρωση» στην υποχρέωση μείωσης των NPLs της Eθνικής Tράπεζας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.