Πολιτική

Έκκληση για εθελοντές γιατρούς στο ΕΣΥ από την κυβέρνηση

Διευκρινίσεις για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη

 

Την έκκληση του Υπουργείου Υγείας να βρεθούν εθελοντές γιατροί και ιατρικό προσωπικό προκειμένου να απασχοληθούν στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού επανέλαβε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Ειδικότερα, η κ. Πελώνη έδωσε διευκρινίσεις για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε την μεγάλη σημασία που έχει η παραμονή στο σπίτι καθώς όπως υπογράμμισε «εχθρός πρέπει είναι ο ιός, ο οποίος δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς».

 

Όπως τόνισε στη συνέχει κρίθηκε απαραίτητο να βρεθούν γιατροί εθελοντές προκειμένου να απασχοληθούν στο ΕΣΥ λόγω της έκτακτης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, αλλά και ο πλανήτης, από την απειλή του κορωνοϊού.

 

Μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη σημείωσε ότι οι πτήσεις από και προς Αγγλία έχουν σταματήσει για λόγους προστασίας, ενώ διευκρίνισε ότι άμεσα θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις για τους Έλληνες ανά τον κόσμο και στην Αγγλία που επιθυμούν να επαναπατριστούν.

 

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα το πρωί τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας με στόχο τον περιορισμό στην εξάπλωση του κορονοϊού με προβλέψεις για πρόστιμα 150 ευρώ για τους παραβάτες.

 

Το μέτρο προβλέπεται σε αυτή την φάση να ισχύσει μέχρι τις 6 Απριλίου.

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στην χώρα από τον ιό, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 17. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασαν τα 624, σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση.

 

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας στην χώρα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή