Deal News Online

undefined

Σταϊκούρας: Επίδομα 600 ευρώ σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Τι είπε για τους νέους ΚΑΔ, τις επιταγές και την στάση της Γερμανίας στο ευρωομόλογο

 

Εντός της ημέρας η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει νέους ΚΑΔ που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι σήμερα θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη στήριξη ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών κ.α μέσω επιταγών κατάρτισης 600 ευρώ.

 

Αναφορικά με τα στοιχεία νέων κλάδων που θα θεωρούνται επιλέξιμοι για να λάβουν τα βοηθήματα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα ενώ σημείωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν και νέοι ΚΑΔ με τους οποίους θα στηριχθούν ακόμα περισσότεροι κλάδοι.

 

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο θα δούμε το θέμα της α΄κατοικίας

 

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ενώ ερωτηθείς για τις τράπεζες και τις διευκολύνσεις που παρέχουν ο υπουργός υποστήριξε πως οι βαθμοί ελευθερίας των τραπεζών είναι περισσότεροι και πως μπορούν να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο η κυβέρνηση θα εξετάσει και το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση, εκτιμώντας ότι θα κινηθεί στο -3% την ώρα που η ΕΚΤ εκτιμά ότι η Ευρώπη θα είναι στο -5%, έως -8%. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να στήριξουμε την ελληνική κοινωνία και οικονομία, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της ΕΕ, σε συνάρτηση με το κόστος δανεισμό, σε συνάρτηση με την έκταση του προβλήματος» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Αναφορικά με το πακέτο για τη στήριξη των εργαζομένων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι  «το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουμε κάνει ισούται ή υπερβαίνει το ύψος της μισθοδοσίας. Δεν δώσαμε μόνο επίδομα ακατάσχετο, δώσαμε και αναστολή πληρωμής δόσεων και εισφορών, δώσαμε και πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφροών επί του ονομαστικού ύψους του μισθού τους για 45 ημέρες. Είναι εξαιρετικά καλό το πακέτο υπό τις συνθήκες που είμαστε σήμερα».

 

Το παρασκήνιο για το ευρωομόλογο


Τέλος, μιλώντας για το αδιέξοδο στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι  «υπάρχει δυστοκία στο να γίνει αποδεκτή από το σύνολο της Ευρώπης η πρόταση αρκετών κρατών μελών για την δημιουργία ευρωομολόγου».

 

Εξήγησε, επίσης, ότι  «το επιχείρημα όσων λένε όχι είναι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός, ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης που έχει κεφάλαια 400. δισ. ευρώ. Θα μπορουσε κάθε χώρα να παίρνει κεφάλαια από προληπτική γραμμή στήριξης μέχρι του 2% του ΑΕΠ τους με όρους προσαρμοσένους στις ανάγκες του κορωνοϊού».

 

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται το ευρωομόλογο για να στηρίξουμε τη ρευστότητα στην οικονομία. Σίγουρα θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος μηχανισμός στήριξης όσον αφορά το ταμειακό ζήτημα γιατί το έχουν πρώτα ανάγκη οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αλλά δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν θα εξελιχθεί σε κορωνο-ομόλογο. Οι Γερμανοί αρνούνται γιατί το ομόλογο αυτό είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό θέλουν να πουν ότι δανεικά χωρίς όρους δεν υπάρχουν» πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.


World Business

Πτώση κερδών για Shell

Πτώση κερδών για Shell

Μεγάλη πτώση στα κέρδη της κατέγραψε η Royal Dutch Shell PLC για το τελευταίο τρίμηνο,...

Αθλητικά

 Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι…

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό...

Τουρισμός

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το 2021

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το…

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Διεθνής Έκθεση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.